To je to što me zanima!

Nered se najprije vidi na otvorenim zidnim policama

Postavite li police u visini djetetovih očiju, ono će mnogo lakše pospremati igračke i neće stvarati nered pri igranju i uzimanju omiljenih predmeta
Vidi originalni članak

Imajte na umu da se dječje potrebe brzo mijenjaju, pa stoga pri uređenju sobe prednost treba dati rješenjima koja se lako prilagođavaju njihovim interesima. Izbjegavajte velike ugradbene komade namještaja; radije postavite ormariće koji se postavljaju na pod. Teškim igračkama, poput velikih robota ili automobila, nije mjesto na visokim policama jer bi se djeca uzimajući ih mogla ozlijediti. Ormariće i police je najbolje prilagoditi djetetovoj visini, kako bi moglo sudjelovati u pospremanju svoje sobe.
Uz njegovu pomoć nacrtajte sličice koje će ilustrirati što se nalazi u kojoj ladici kako bi olakšali traženje igračaka. S vremenom, kako će dijete rasti lako možete postaviti dodatne police koje će biti u skladu s njegovom visinom

Pri uređenju dječje sobe izaberite veliki i topli tepih veselih uzoraka na kojem će se dijete uživati igrati. Birajte materijale, poput vune, koji se lako čiste, jer djeca su sklona prolijevanju sokova, ali i tempera i vodenih boja. Odlučite li odabrati novi tepih, povedite dijete u kupnju i uzmite onaj koji mu se najviše sviđa. Osjeti li se samostalno, više će i paziti da ne zaprlja tepih, što će olakšati čišćenje i održavanje reda u sobi.

Igračke i ostale predmete organizirajte na policama i u ormarićima prema učestalosti uporabe. Predmeti koji se svakodnevno koriste trebaju biti u prvom planu. Igračke koje su rijetko u dječjim rukama možete pospremiti u vreće koje se mogu čvrsto zatvoriti, kako ne bi sakupljale prašinu. Police ne treba pretrpavati stvarima jer se teško čiste, a prljavština i prašina su osobit problem alergičnoj djeci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare