To je to što me zanima!

Nesigurni u svoju muževnost: Evo kojim lažima to prikrivaju

Muškarci sigurni u sebe puno su iskreniji od onih kojima je osjećaj muževnosti poljuljan. Nesigurni izmišljaju svašta samo da bi zavarali okolinu, jesu li 'prozirni'?
Vidi originalni članak

Kad bi usporedili ljude sa životinjama pronašli bi neke sličnosti u ponašanju. Male životinje, naprimjer psi, češće su glasni i agresivni, a sve zato da bi prikrili svoju nesigurnost kad vide nekoga višeg i jačeg od sebe. 

Sumnja li muškarac u svoju muškost vjerojatno će lagati o fizičkim i mentalnim osobinama. Istraživači sa Sveučilišta u Washingtonu otkrili su da će nesigurnost kompenzirati preuveličavanjem svoje visine, građe, broja ljubavnih veza itd. Tim pod vodstvom profesorice psihologije Sepne Cheryan do tih rezultata je došao nakon eksperimenta sa studentima. 

- Znamo da je muškost vrlo važna za puno ljudi. U prvom dijelu istraživanja zamolili smo studente da svakom rukom stisnu poseban uređaj koji mjeri snagu. Upisivali smo im lažne rezultate, jedni su bili tipično muški, a drugi tipično ženski. Zatim smo im dali upitnike s pitanjima o visini, broju ljubavnih veza, o muškim ili ženskim proizvodima, tko je najjači na fakultetu itd, objasnila je profesorica.

Studenti kojima su podmetnuli slabije rezultate jačine ruku, više su lagali i pokazali manje zanimanja za žensku kozmetiku, kao da su smatrali kako bi takav interes dodatno umanjio njihovu muškosti, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Nitaka 07.08.2015.

    Ja nista ne preuvelicavam: visok,atletski gradjen i posekso sam oko 3-4.000 zena. I to samo ovo ljeto.

  • šoraju me bedovi 31.07.2015.

    moj muž čita gloriju, žužine članke nekad pročita dva-tri puta, jer je ne može kaže iz prve skontat

  • macho/man 30.07.2015.

    Evo , zato sam ja vrlo iskren...

Komentiraj...
Vidi sve komentare