To je to što me zanima!

Nevenka je proslavila je 104 rođendan: 'Vavik san vesela'

Služi se novim tehnologijama i svaki dan ide u dugu šetnju s prijateljicom Almom. Kaže kako nikad nije bila zločesta, niti žalosna ni ljubomorna i zato je toliko dugo poživela
Vidi originalni članak

Nema tu neke posebne tajne. Imala sam dobar život, radila sam i vavik bila vesela. Nikad nisam bila zločesta, niti žalosna ni ljubomorna i zato san dobro poživela, kaže Nevenka Belašić, koja je ovaj tjedan proslavila 104. rođendan. Slavlje u društvu prijatelja, uz šampanjac i tortu, organizirano je u Domu za starije i nemoćne osobe u Voloskom, gdje baka Nevenka boravi posljednjih devet godina. Dosad, kažu djelatnice doma, nije bila bolesna, i dalje je vrlo bistra te je osim slabijeg sluha ne muči baš ništa.


- Nikad mi nije bilo bolje, ovdje stvarno uživam, sve mi je skuhano, čisto, toplo i svi su mi dobri. Malo sedin, malo se šetam, malo mislim na dane kad sam radila kao sobarica u hotelu, na lijepe događaje i vrime prođe - priča slavljenica, koja vrijeme krati u priči s dugogodišnjom prijateljicom Almom te u svakodnevnim šetnjama. S dvije kćeri, koje žive u Italiji i Njemačkoj (od kojih jedna ima 82, a druga 70 godina) redovito se čuje mobitelom, a kad god mogu, one je posjete.

- Prosječna životna dob u našem domu je oko 90 godina. Gospođa Belašić odskače po godinama, ali sigurno ne po zdravlju i ponašanju – kaže ravnatelj doma Marijan Haupert. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Zmaajj :* 12.03.2016.

    Neeennnooo sve najbolje ljubim te posred čelendre :D

  • Tibor Balog 12.03.2016.

    ja sam niskog stupnja obrazovanja pa neznam šta je vavik !!samo znam da ne želim da karapatak i kolinda dožive približne godine jer ionako nam dosta zla nanose kao takozvani domoljubi !!!

  • vidum 12.03.2016.

    Godinu starija od moje rodice koja stoti rođendan nije slavila jer joj je upravo taj dan umrla snaha. Inače prije par mjeseci umrla je majka moga kolege iz razreda, sa 107 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare