To je to što me zanima!

Nevjerojatan trik čisti staklene površine - samo s vrećicom čaja

Svako kućanstvo ima neki svoj trik ili mješavinu koju koristi za pranje prozora i drugih staklenih površina, no ova je metoda svojom učinkovitošću oduševila mnoge, a sve što vam treba je - vrećica čaja
Vidi originalni članak

Od odabira pravog sredstva za čišćenje, krpe ili čak i pokreta kojim brišu staklene površine, ljudi okupirani idejom čistog i uglancanog doma uvijek su u potrazi za novim uspješnim trikom, osobito za čišćenje staklenih površina.

Pogledajte video sa savjetima za lakšu dezinfekciju doma:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Scenarij je svima poznat - nakon čišćenja zadovoljno promatramo prozor, staklenu površinu stola ili vrata ormarića, kad pri nekom novom kutu ili sa sunčevom zrakom primjećujemo packe i fleke kojih ne bi trebale biti tamo.

No pravi znalci znaju metodu s kojom se to neće dogoditi, a upravo je jedna obožavateljica alternativnih metoda čišćenja objavila svoj trik za blistave staklene površine - uz pomoć vrećice čaja.

Objavila ga je na popularnoj Facebook stranici posvećenoj savjetima za čišćenje, Hinch Army Cleaning Tips, demonstrirajući kako djeluje na staklenim vratima mikrovalne pećnice.

LEGLA VIRUSA I BAKTERIJA Površine koje mnogi zaborave, a trebalo bi ih čistiti svaki dan

- Koristila sam jednu vrećicu Yorkshire čaja (tradicionalni britanski crni čaj) te sam je umočila u kipuću vodu. Kada se ohladio, u čaj sam umočila papirnati ručnik te sam njime pobrisala vrata mikrovalne. Nisam polirala površinu da ju osušim i na početku su se vidjele linije brisanja, ali kada se sve samo osušilo, nije bilo mrlja i tragova poteza papira. Bilo je blistavo čisto - napisala je uz objavu.

Oduševljeni su komentatori odmah isprobali trik, a jedna je članica grupe pokazala kako djeluje na staklenim vratima tuš kabine, dok su drugi otkrili da djeluje i na prozorima.

- Hladan čaj je nevjerojatan, djeluje kao neka vještičja čarolija. Ubuduće ću ga staviti u bočicu s raspršivačem i njega sprejati posvuda kad čistim - napisala je jedna članica grupe.

OBAVEZNO ISPROBAJTE Otkrila fantastičan trik s gelom za dezinfekciju - uklanja mrlje!

Čaj ne mora nužno biti crni, no svakako je dobro koristiti neki neutralni biljni, a ne voćne čajeve.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare