To je to što me zanima!

Ništa nije toliko slatko kao ljubav mladih snova

O. Wilde je zajedljivo primjetio da - Muškarci uvijek žele biti prva ljubav žene, a žene žele biti posljednja romansa svom muškarcu
Vidi originalni članak

Kako bi se ikad zakonima fizike i kemije mogao objasniti tako važan fenomen kao što je prva ljubav, pitao se Albert Einstein, a o tom vječitome misteriju engleski premijer iz 19. stoljeća. Benjamin Disraeli rekao je:
- Magija prve ljubavi je u našoj zabludi da nikad neće završiti. Ipak, mnogi su odustali od definiranja i jednostavno se šaljivo osvrnuli.
- Muškarci uvijek žele biti prva ljubav žene, a žene žele biti posljednja romansa svom muškarcu - zajedljivo je primijetio je Oscar Wilde, a francuski pisac J. F. de La Harpe smatra kako nikad ne zaboravimo one zbog kojih smo crvenili. No istina je, ističe George Bernard Shaw, kako “srce ima svoju logiku o kojoj logika razuma ne zna ništa”.

Jasna je bila 'više biće’
Imao sam 11 godina kada sam prvi put shvatio razliku između spolova i zaljubio se u 'više biće’, jednu Jasnu. Ona je bila uzorna u učenju i ponašanju i budila je strah u meni. Na jednom rođendanu uz zvuke beskrajne 'Selme’ prohodao sam s Jasnom, povjerio se Željko Pervan.“Veza” je trajala tri dana jer je Željko viđen kako na biciklu vozi drugu djevojčicu.

Drele ljubio dvije
Već sa 11 godina 'sjedio sam na dvije stolice’, prisjetio se Drele. Na selu je imao svoju mezimicu Sanju - malo tele, i bio je jako tužan kad su je roditelji prodali, a u školi je bio zaljubljen u kovrčavu Jasminu.- Ljubav s Jasminom bila je platonska, a na jednom rođendanu imao sam priliku priči joj i poljubiti je na balkonu. Umjesto toga prepao sam se i pobjegao.

Veliki nikica me štitio
Sa 6 godina prvi put sam se zaljubila u visokoga gimnazijalca Nikicu koji je živio ulaz do mene, ispričala je Daniela Trbović. Bila sam presretna kad bi me Nikica poveo u šetnju. Već sa 6 godina bila sam svjesna sebe i uz visokog susjeda sam se osjećala zaštićeno. Daniela u šali kaže kako je on bio njen prvi i zadnji visoki muškarac.

Winnetou je bio savršen
Prva ljubav Alke Vuice bio je lik iz romana - Winnetou. Imala sam 12 godina i počela sam se oblačiti u Indijanku, uvjerena da ću otići živjeti s indijanskim plemenom, rekla je Alka. Svoje prve pjesme pisala je upravo njemu. Alka smatra kako Winnetou utjelovljuje čestitog, odanog i hrabrog muškarca kakvog je u stvarnosti teško pronaći.




Idi na 24sata

Komentari 1

  • slama 02.09.2009.

    ha ha bravo oscar wilde

Komentiraj...
Vidi sve komentare