To je to što me zanima!

Nisu slabiji spol u vježbanju: Žene sagorijevaju više kalorija

Žene koje vježbaju u tome su predanije od muškaraca, kojima je osnovni cilj natjecanje. Želja za vitkim tijelom i mršavljenjem tjera ih da troše više kalorija
Vidi originalni članak

Nema sumnje kako su muškarci u mnogim stvarima snažniji spol, no to nije slučaj i kod vježbanja, tvrde stručnjaci iz sportskog branda Nike. Iako muškarci u prosjeku brže trče i dižu utege većih težina, ukupno gledano žene po prosječnom treningu "potroše" više kalorija, pokazala je studija koja je analizirala podatke iz Fuel pametnih narukvica za trening tvrtke Nike.

Te se narukvice nose na zglobu ruke, a mjere vrijeme trajanja treninga, prijeđenu udaljenost, puls te potrošnju kalorija, piše Daily Mail. Prema rezultatima, žene potroše od pet do deset posto više kalorija, a jedan od mogućih uzroka je i njihov predaniji rad na mršavljenju.

- Muškarci su programirani da se i u kontekstu treninga natječu, dok ga žene doživljavaju motivacijski i traže grupu u kojoj će dobiti potporu i dodatni elan za ostvarenje svojih ciljeva, poput vitkog i toniranog tijela - komentirala je Philippa Roberts iz Nikea.

Najbolje vrijeme za vježbanje ovisi o tome koji vam je cilj...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • anane 17.10.2013.

    inace u teretanu iden jedan put tjedno,mada nisan neki sportski tip,a i smatran da dobro tijelo ponajprije ovisi o genetici,dakle iden vise onako da ucvrstin guzu,a i trener mi nije los...;)))))))

  • mjesečeva sjena 17.10.2013.

    ma "sagorila"ja odavna ono ka prskalica!

Komentiraj...
Vidi sve komentare