To je to što me zanima!

Njega lica u 30-ima: Koža traži prozračne kreme i vitamine

U 30-ima se koža sporije obnavlja i lako puca pa joj treba drugačija njega. Hijaluronska kiselina i L-askorbinska kiselina najbolji su saveznik kože bez bora
Vidi originalni članak

S godinama koža sve manje prašta greške i iziskuje intenzivniju njegu. Treba je redovito čistiti i ukloniti makeup koji može začepiti pore. U 20-ima se kožne stanice obnavljaju i na površini pojave za 28 do 30 dana, no u 30-ima taj proces traje dulje pa mrtve stanice začepljuju pore i uzrokuju prištiće. 

Kožu je najbolje čistiti tonikom bez sapuna, dok one na bazi mlijeka i losiona treba izbjegavati zato što dodatno opterećuju kožu i ne dopuštaju joj da diše, piše Daily Makeover

Za osjetljivu kožu kreme bez alkohola, a za masnu gel-kreme

Nakon čišćenja, koži treba hidratantna krema koja će pospješiti obnovu. Najbolji izbor su one na bazi hijaluronske kiseline koja sprječava isušivanje kože i zaglađuje. 

Za suhu kožu najbolja je hidratantna krema bogata antioksidansima koji vežu vodu i djeluju protuupalno, masnoj najviše odgovaraju gel kreme bez ulja, dok je za osjetljivu najbolja krema bogata uljima, ali bez alkohola i parfema koji iritiraju kožu.

Pametno u izboru krema protiv bora

Kolagen je neophodan da bi koža ostala lijepa i zategnuta, no nakon 25. godine života njegova proizvodnja pada. Kreme najčešće sadrže sastojke koje stimuliraju njegovu proizvodnju no problem jest u tome što su molekule toliko velike da ne mogu prodrijeti u dublje slojeve kože i izgladiti bore. Zbog toga je bolje koristiti preparate na bazi L-askorbinske kiseline, najčišće verzije vitamina C, koja prodire u koži i zaglađuje je. 

Zaštita od sunca vrijedi i zimi

Sunce potiče proizvodnju melanina, koji uzrokuje neujednačen ten i mrlje na koži te ubrzava proces starenja. Treba ga se paziti i u hladnijim mjesecima zato što se sunčeve zrake reflektiraju od snijega i utječu na kožu. Osim makeupa sa zaštitnim faktorom, nezaobilazan dio njege je i krema sa zaštitnim faktorom 30. 

Hijaluronska kiselina saveznik je lijepe kože oko očiju

Koža oko očiju je tanka i izrazito osjetljiva na vanjske utjecaje pa lako puca. Ne smije je se opteretiti teškim i masnim kremama jer će se samo objesiti. Bolji odabir su argirelin ili acetilheksapeptid-3 i hijaluronska kiselina koji hidratiziraju, zatežu kožu i sprječavaju dodatno pucanje. 

Koža otporna na minuse: Urea i blagi piling štite od isušivanja

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Mamićev plaćenik 26.11.2013.

    čitao sam u papu nova gvinejskom večernjaku da je sperma jako dobra za nijegu lica.

  • Crown 26.11.2013.

    Nema spasa za kožu jer je starenje prirodan proces ,ali vrijedi njegovati kožu i to prirodnim uljima.Preporučam kokosovo ulje.

  • ŽeljkoKranjčević 26.11.2013.

    1.Kao muško ne slažem se s tim komentarom:znam žene koje u 40 izgledaju mladoliko koriste niveu ili maslinovo ulje s medom i tako održavaju lice?! 2.sve ovisi o genima?! 3.Najbolji je ljek smijanje i pozitivno gledanje na život, (to se na liucima ljudi vidi)! 4.Ja znam dosta hendikepiranih cura koje imaju lice ko da im je 25 a prešle su preko četrdeset?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare