To je to što me zanima!

Njega makeup kistova i trikovi za čišćenje - sve za lijepu kožu

Kistove za šminku treba čistiti svaka dva tjedna u mješavini šampona za djecu i ulja čajevca. To će ih očistiti od raznih bakterija, mrtvih stanica, ostataka šminke i ulja
Vidi originalni članak

Ako želite izbjeći prištiće i iritaciju kože, svakako redovito očistite svoje kistove za nanošenje šminke. Treba ih čistiti svaka dva tjedna, ali ako ih koristite svaki dan i češće. Osim što sadrže ostatke stare šminke, poput sjenila, podloge i rumenila, kistovi sadrže i mrtve stanice kože i ulja. Zato ako ih se ne čisti, kistovi postaju leglo bakterija koje mogu uzrokovati iritaciju kože pa čak i infekcije. Osim toga, iz istog razloga neće ni dugo trajati. Spužvice za nanošenje pudera su također pune bakterija, ali njih je najbolje baciti, a ne čistiti. 

Spriječite nakupljanje bakterija

Svaki dan obrišite svoje kistove vlažnom maramicom. To će ih očistiti od ostataka šminke, ulja i mrtvih stanica i na taj ćete način spriječiti nakupljanje bakterija. 

Čišćenje 

Svaki tjedan do dva u posudu ulijte malo tople vode i dodajte nekoliko kapi šampona za djecu i ulja čajevca. Stavite kist u mješavinu i polagano trljajte pola minute. Šampon će ukloniti sve tragove šminke i ulja, a ulje čajevca će djelovati antibakterijski i antigljivično. Svaki kist isperite temeljito, a zatim ih položite na ručnik kako bi se osušili. Koristite ih tek dok su u potpunosti suhe. 

Kako čuvati kistove

Odijelite stare kistove od novih te ih podijelite po veličini i funkciji. Razvrstajte kistove za tekuću šminku od onih za pudere i sjenila. Stavite ih u kutiju ili staklenu posudu kako bi bili na jednom mjestu. Držite ih podalje od direktnog svjetla i topline jer ih mogu uništiti. 

Mini savjeti

Kistove za šminku ne posuđujte, ne trljajte prejako prilikom nanošenja i ne kuhajte. Kuhanje ih neće sterilizirati nego samo uništiti. Ako dijelite s drugima, dijelite i bakterije koje mogu izazvati iritaciju kože. Čistite ih nježno, kako ne bi uništili vlakna. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare