To je to što me zanima!

Njegova kamera donosi rijetko viđene prirodne ljepote svijeta

Fotograf Tawanda Kanhema stavio je neka od najljepših mjesta Zimbabvea na Google Street View u 2018. godini - sada to čini i na drugim udaljenim lokacijama širom svijeta
Vidi originalni članak

Od 2018. godine Tawanda Kanhema nosi Street view uređaj tisućama kilometara širom Afrike i Kanade kako bi slike bile kompletne i reprezentativne na Google Kartama. Ako koristite Google karte kao način da tako otkrijete svijet, postoje određena mjesta koja bez njega u potpunosti ne bi postojala.

POGLEDAJTE VIDEO: Fotograf koji drugima otkriva svijet putem Google karata

 

Kako bi ljudima omogućio da virtualno dožive ove lokacije, Tawanda je morao trpjeti ekstremno okruženje. Za većinu projekata je samo uzeo opremu i krenuo na put. Međutim, može poprilično je usamljen samo s fotoaparatom, posebno kod vožnje koja traje danima.

- Biti u Namibiji je bilo kao da sam svjedočio ledenom naletu koji se ovdje dogodio prije nekoliko milijuna godina - opisao je Tawanda jedno od svojih putovanja.

- Uvjerljivo je znati da su ovo vještine koje će vidjeti milijuni ljudi. To su iskustva koja milijuni ljudi koji ne mogu drugačije iskusiti jer ne mogu putovati, pa je ovo idealno da barem tako nešto mogu doživjeti u virtualnoj stvarnosti - tvrdi Tawanda.

Također, Tawanda je prešao skoro 5000 kilometara nepokrivenih područja i omogućio da one osvanu na Google kartama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare