To je to što me zanima!

Njemački cirkus zamijenio je životinje njihovim hologramima

Umjesto pravih slonova, lavova i drugih životinja njemački cirkus 'Roncalli' već dvije godine koristi njihove holograme, odnosno trodimenzionalne inačice slika kreiranih laserskim svjetlom
Vidi originalni članak

Njemački 'Circus Roncalli' zabavlja posjetitelje izložbama životinja, akrobacijama i cirkuskim umjetnostima od 1976. godine, ali posljednjih godina prešli su na moderne tehnike kako bi pokazali svoje jedinstvene talente.

U želji da podrže dobrobit životinja, cirkus je podržao odluku donesenu prije dvije godine da se umjesto pravih životinja koriste njihovi hologrami,a točnije trodimenzionalne inačice slika kreiranih laserskim svjetlima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cirkus je ovu odluku počeo provoditi već prije dvije godine, ali nedavno su se opet našli u središtu pozornosti. 

Predstava se odvija kao i inače samo se umjesto pravih životinja pojavljuju 3D hologrami i projekcije.

SVE JE DRUGAČIJE Što sam naučila nakon 2020. godine: Ispunjavam si želje, čak sam obojila kosu u ružičasto

- Odradili smo dobar posao. Napravili smo holografski krug jer je u cirkusu pozornica okrugla - Bernhard Paul,  osnivač i direktor cirkusa i dodao kako je prelazak na digitalne životinje dobro prihvaćen i od posjetitelja širom svijeta.

Hologrami se stvaraju pomoću laserskih zraka jer su njihova svjetla iste veličine, vibriraju istovremeno i savijaju se na isti način. 

FASCINANTAN PROJEKT Vila Kuk kao čudo arhitekture: Uronjena je u dalmatinski krš

Sve više zooloških vrtova i cirkusa mijenja staru uhodanu praksu i sistem rada sa životinjama, uključujući Irsku, Italiju i Indiju, piše IFL Science.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mejkan07 21.01.2021.

    Odlicna ideja!

  • 21.01.2021.

    Tako treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare