To je to što me zanima!

Noću se stalno budiš uvijek u isto vrijeme? To je upozorenje

Lako utonete u san, ali se odjednom probudite u 4 ujutro. I to vam se često događa. Saznajte što vam tijelo time želi reći, najčešće postoji neki problem koji bi trebali početi rješavati
Vidi originalni članak

Tradicionalna kineska medicina vjeruje da se naše tijelo budi u točno određen dio noći i da se to događa jer neki organi u tijelu javljaju neki problem.

Zapadna medicina koristi termin 'cirkadijurni ritmovi' kojim se opisuju promjene unutar našeg tijela koje odgovara na okolinu u kojoj se nalazi.

Tijekom 24 sata energija se usmjerava u različite organe kako bi se oni regenerirali i tako obavljali svoj posao kako treba, piše Higher Perspectives.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budiš li se uvijek u neko određeno doba noći? Otkrij što to znači!

21:00 do 23:00

To je vrijeme kada endokrini sustav, zadužen za hormone i metabolizam pokušava uspostaviti ravnotežu. Ako se stalno budiš u to doba noći, to znači da si pod stresom zbog proživljenog dana ili onog koji slijedi. Do blokade energije endokrinim sustavom može doći i ako se ne hraniš ispravno ili jedeš prekasno.

IRITANTNA POTREBA Evo zašto neki stalno moraju ići mokriti, a uzrok nije upala

23:00 do 1:00

Ako se budiš u ovo doba, to znači da si nešto zamjeraš. Možda zbog nečeg što si rekao ili napravio, ili nečega što nisi napravio. To je vrijeme kada se yin energija pretvara u yang.

U ovo vrijeme je žučni mjehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u tijelu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00

Budiš se stalno u ovo gluho doba noći? To može značiti da si ljut ili frustriran. Negativna energija utječe na procese u tvom tijelu, a ovo doba noći je važno jer tijelo tada najaktivnije izbacuje otrove. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, bit ćete budni u ovo doba noći.

3:00 do 5:00

Ako gledamo s duhovne strane, buđenje u ovo vrijeme znači da ste tužni ili vas nešto boli. Moguće je i da vam je hladno. Buđenje u ovo vrijeme može ukazivati i na probleme s plućima i nedovoljan dotok kisika u organizam.

OVISNO O UZROKU San unatoč boli: Prava poza za spavanje pomoći će kod tegoba

5:00 do 7:00

U ovo vrijeme debelo crijevo je aktivno, a toksini koji su tijekom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tijela. Ako se probudite u ovo vrijeme, to znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku jesti lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih tvari.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 35

  • domo 09.02.2020.

    Svaki dan se vrlo često probudim oko 5 i to traje već dosta vremena.. Već sam mislio da je vrijeme za liječnika, ali sva sreća na ovakvom članku pa sam isključio mogućnost neke bolesti... I dalje ću ipak pripisivati to buđenje susjedovu off road terencu sa kojim ujutro ide na posao, a radi od 6...😡

  • rearea22 09.02.2020.

    Mačka me budi u 3? E da usput, poklanjam mačku.😂

  • Ouran 09.02.2020.

    A šta raditi s onima koji se bude između 10 i 13? Zreli za izgon iz kuće... i to što dalje! To je moj savjet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare