Lifestyle

Komentari 35

Noću se stalno budiš uvijek u isto vrijeme? To je upozorenje

Noću se stalno budiš uvijek u isto vrijeme? To je upozorenje

Lako utonete u san, ali se odjednom probudite u 4 ujutro. I to vam se često događa. Saznajte što vam tijelo time želi reći, najčešće postoji neki problem koji bi trebali početi rješavati

Tradicionalna kineska medicina vjeruje da se naše tijelo budi u točno određen dio noći i da se to događa jer neki organi u tijelu javljaju neki problem.

Zapadna medicina koristi termin 'cirkadijurni ritmovi' kojim se opisuju promjene unutar našeg tijela koje odgovara na okolinu u kojoj se nalazi.

Tijekom 24 sata energija se usmjerava u različite organe kako bi se oni regenerirali i tako obavljali svoj posao kako treba, piše Higher Perspectives.

POGLEDAJTE VIDEO

Budiš li se uvijek u neko određeno doba noći? Otkrij što to znači!

21:00 do 23:00

To je vrijeme kada endokrini sustav, zadužen za hormone i metabolizam pokušava uspostaviti ravnotežu. Ako se stalno budiš u to doba noći, to znači da si pod stresom zbog proživljenog dana ili onog koji slijedi. Do blokade energije endokrinim sustavom može doći i ako se ne hraniš ispravno ili jedeš prekasno.

23:00 do 1:00

Ako se budiš u ovo doba, to znači da si nešto zamjeraš. Možda zbog nečeg što si rekao ili napravio, ili nečega što nisi napravio. To je vrijeme kada se yin energija pretvara u yang.

U ovo vrijeme je žučni mjehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u tijelu pa buđenje u to doba može ukazivati kako konzumirate previše nezdravih masnoća.

1:00 do 3:00

Budiš se stalno u ovo gluho doba noći? To može značiti da si ljut ili frustriran. Negativna energija utječe na procese u tvom tijelu, a ovo doba noći je važno jer tijelo tada najaktivnije izbacuje otrove. Jetra ispušta toksine, stvara molekule važne za probavu, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako s njom nešto nije u redu, bit ćete budni u ovo doba noći.

3:00 do 5:00

Ako gledamo s duhovne strane, buđenje u ovo vrijeme znači da ste tužni ili vas nešto boli. Moguće je i da vam je hladno. Buđenje u ovo vrijeme može ukazivati i na probleme s plućima i nedovoljan dotok kisika u organizam.

5:00 do 7:00

U ovo vrijeme debelo crijevo je aktivno, a toksini koji su tijekom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tijela. Ako se probudite u ovo vrijeme, to znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku jesti lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih tvari.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci