To je to što me zanima!

Nos na ponos: Thomasovih 19 cm svjetski je rekord u duljini...

Replika njegove glave postavljena je u muzej 'Vjerovali ili ne', jedan je od popularnijih eksponata, a brojni znatiželjnici nagađaju i što je razlog iza dugog nosa...
Vidi originalni članak

Živio je u 18. stoljeću, radio je u cirkusu i dostupni povijesni izvori govore nam kako nije bio naročito inteligentan. Nije se proslavio ni nekim ratnim podvigom, nije se naglo obogatio... Ali o njemu se i danas priča. Jer Thomasa Weddersa se pamti kao čovjeka s navodno najvećim nosom u povijesti, piše Daily Star.

Radio je i živio u Yorkshireu u Engleskoj i njegov nos navodno je bio dug nevjerojatnih 19 cm. Je li to tako uistinu bilo - nemoguće je provjeriti. Nije u to doba još bilo kamera i sličnih čudesa, ali ekipa iz Guinnessove knjige rekorda posthumno mu je dodijelila 'titulu' za "Najveći svjetski nos".

O njegovu životu ne zna se puno. Tek da je čitavi radni staž proveo u cirkusu i da je preminuo u svojim ranim 50-im godinama. Poznat je i pod pseudonimom Thomas Wadhouse.

Jedna replika njegove glave postavljena je u muzej 'Vjerovali ili ne', gdje je među popularnijih eksponatima, a brojni znatiželjnici nagađaju i što je razlog iza dugog nosa... Na društvenim mrežama može se pronaći nekoliko različitih replika glave ovog gospodina. Valjda su autori dobili kreativnu slobodu prilikom izrade...

- Vjerojatno je nekakav tumor ili izraslina. Samo ne znam kako je mogao disati - jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mkustro 15.11.2022.

    Stara narodna, ako ima u izlogu ima i u dućanu 🙂

  • šok 15.11.2022.

    Koliki je ko rucna u starog fapa

  • Čobo 15.11.2022.

    Ovaj može sam ženama pružiti DP iskustvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare