To je to što me zanima!

Nova kontracepcija: Muška pilula sigurna je i bezopasna

Pilula narušava sposobnost korištenja vitamina A koji je nužan za proizvodnju sperme, a čak ni nakon dužeg vremena uzimanja ne smanjuje plodnost muškarca
Vidi originalni članak

Znanstvenici sa Sveučilišta Columbia objavili su kako su razvili verziju kontracepcijske pilule koja privremeno blokira proizvodnju sperme, a nema nikakve trajne posljedice za mušku plodnost.

Prethodne verzije muške pilule obuhvaćale su opasne steroide koji mogu uzrokovati poteškoće sa srcem i impotenciju, a nova pilula bi se kroz nekoliko godina mogla naći u širokoj upotrebi. Ona radi na principu inhibicije vitamina A u organizmu, koji je ključan za proizvodnju sperme. Iako je vitamin A neophodan vitamin za dobar vid, proizvođači tvrde kako nema nikakvih nuspojava za sami vid.

- Prva testiranja su pokazala kako nema nikakvih nuspojava za muškarce koji su pili kontracepcijsku pilulu, kao ni njen utjecaj na smanjenje udjela testosterona u organizmu - izjavila je voditeljica znanstvenog tima dr. Debra Wolgemu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • VanessaKeser 15.06.2011.

    napokon!

  • user_32967 07.06.2011.

    O da... bezopasna... samo zaustavlja sintezu vitamina A u organizmu, drugim riječima zajebe vam vid i za 2 godine nosite pepeljare. Ali niiiiije opasna jer ima farmaceutika i tablete za to, naravno za 100 kn po kutiji. Ne nasjedajte, radije ga vadite na vrijeme.

  • tinachhh 06.06.2011.

    konačno! <:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare