To je to što me zanima!

Nova ljepota: Na očima više maskare, a pod maskom akne

Ova je godina promijenila način šminkanja i tretiranja lica, a osim što su maskare i sjenila sve traženija, tu su i akne novog doba, koje se pojavljuju radi nošenja maske
Vidi originalni članak

Istraživanje za brend Slow Cosmétique otkriva da je više od polovice žena odustalo od šminkanja usana, jer im maska smeta na svakodnevnoj bazi, piše Premiumbeautynews. Nadalje, sve su traženiji stabilniji, kvalitetniji proizvodi otporni na preslikavanje na masku i općenito mrljanje.

Manje šminkanja orijentiralo je potrošače na više njege, odnosno brige o licu bez make-upa. Isto istraživanje otkriva fokus na oči, umjesto na usne, a među najtraženijim proizvodima su maskare, sjenila, tuševi i slično.

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativan art make-up inspiriran optičkim varkama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako su mnoge žene odustale od ruževa za usne i proizvoda za lice, druge favoriziraju specifičnije proizvode, postavljajući novi trend – potražnja za formulacijama koje se ne preslikavaju na tekstil ili druge površine.

NJEGUJE SE I VJEŽBA Charlize Theron: Pilates mi je totalno promijenio cijelo tijelo

Naime, puderi i ruževi koji se neće preslikati (na čašu ili tuđe usne) već su neko vrijeme dostupni, no sada njihova kreacija ima smisla.


Ispod maske koža treba disati, stoga je aktualna pojava akni. Ime im je "mascne", a posljedica su konstantnog pokrivanja kože koja nije navikla na taj ritual te treba disati.

SLAVNI STILIST KOSE Kenneth Battelle, frizer Marylin Monroe i Jackie O.: Čovjek koji je kosi dao mekoću i lepršavost

Prema istraživanju kompanije NPD Group, prodaja prestižnih proizvoda za njegu kože protiv akni porasla je za + 7% u Francuskoj tijekom posljednja tri mjeseca.

Slično tome, prodaja prestižnih krema za njegu ruku porasla je za +30% u istom razdoblju, što je očito povezano s redovitim pranjem ruku i upotrebom sredstava za dezinfekciju ruku na bazi alkohola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare