To je to što me zanima!

Nova pravila za ljepotu obrva: Moraju biti u skladu s kosom

Svatko prema svojem licu treba odrediti debljinu i luk obrve, a najvažnije je pravilo da obrve budu usklađene s kosom, za plavuše dvije nijanse tamnije, a crne svijetlije
Vidi originalni članak

Madonnin dramatični izgled s plavom kosom i crnim obrvama bio je cool u ‘80-ima, ali ako danas prigrlite takav izgled, djelovat ćete neprirodno i čudno, objašnjava holivudska vizažistica slavnih Anastasia Soare.

Upravo je ona zaslužna za savršen izgled obrva Kim Kardashian, a govori kako joj mnoge žene dolaze zahtijevajući upravo takve obrve. No A. Soare objašnjava kako je svako lice drukčije, a za savršen izgled obrva potrebna je harmonija između debljine, oblika i boje obrva.

Najvažnije je da je boja obrva prirodno usklađena s kosom. Glavno pravilo je da žene koje imaju tamnu kosu odaberu dvije nijanse svjetlije obrve, a plavušama se preporučuju dvije nijanse tamnije od boje kose. Ženama svjetlije kose ponekad odgovara i nijansa obrva koja je jednaka boji kose. 

Posebna boja za obrve

Ako bojite kosu, nekad je potrebno i obojiti obrve, ističu vizažisti. U tom slučaju rabite samo specijalizirane boje za obrve, a ne boju za kosu koja može iritirati područje oko očiju.

Testiranje boje na podlaktici

Odabir boje za obrve “od oka” u pravilu završi pogrešno. Prava nijansa za obrve testira se na unutrašnjoj strani podlaktice, savjetuju šminkeri.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • lolita 29 25.11.2011.

    ove obrve od Kim meni osobno su grozne... Predebele..

  • NinaBonita007 25.11.2011.

    kod ovog članka je dobro jedino to da malo osvijesti kod žena važnost obrva jer i previše vidim kompletno našminkane i uređene žene "bez obrva". Najradije bih joj rekla: pa gdje su ti ženo obrve :)) Obrve daju karakter licu, mijenjaju cijelu fizionomiju lica a najljepše ima Nikolina Pišek. Vrlo lijep i visoki luk koji otvara oko, niti predebele niti pretanke.

  • user_110728 24.11.2011.

    Totalna glupost vezana uz boju obrva! Žene koje boje kosu u plavo ne bi trebale mijenjati boju obrva, osim ako im se boja obrva ne podudara sa prirodnom bojom kose(što je rijetkost) jer čim se pojavi izrast(koji se kod plavuša primjeti prebrzo), ta neprirodna boja obrva bi potpuno odudarala i od obojene kose i od izrasta. Što se tiče tamne kose, obrve nema smisla dirati jer kod uglavnom svih(osim prirodnih plavuša i riđokosih), obrve su prilično tamne boje, imaju ponekad i pepeljasti ton; pa bojenje u neke smeđe nijanse ne djeluje niti malo prirodno. Od make-upa do boje kose težimo što prirodnijem izgledu i po meni je bojenje obrva besmisleno! Osim u slučajevima izrazito svijetlih, crnih ili sijedih obrva, što se(osim crne boje) odlično može "popraviti" olovkom ili sjenilom za obrve!

Komentiraj...
Vidi sve komentare