To je to što me zanima!

Nova turistička tura: Upoznajte Zagreb kroz grafite i street art

Krešimir Golubić, autor ture koja otkriva metropolu na jedan novi, urbani načn, ujedno gostuje na ljetnim festivalima s brojnim radionicama, a napravio je i prvi gradski vodič na tu temu
Vidi originalni članak

- Odnedavno građani i domaći turisti mogu upoznati Zagreb iz jednog drugog kuta, kroz uličnu umjetnost. Svake subote, do kraja srpnja, vodim dvosatnu besplatnu turu po ulicama grada gdje možete upoznati povijest grafita i street arta te imate prilike vidjeti radove domaćih i stranih umjetnika najbrže rastuće umjetnosti u povijesti - ulične umjetnosti – ispričao nam je autor koncepta, Zagrepčanin Krešimir Golubić.

 POGLEDAJTE VIDEO: Street art tura po Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na radionicama koje održava paralelno s turama ima moto - grafiti su umjetnost, a ne vandalizam. Naravno, priča o lijepim motivima, a ne šaranju po pročeljima.

Osim toga, Golubić ima još jedan zanimljiv projekt na tu temu.

- Moj dugogodišnji grafiti kolega Siniša Mazulović i ja pokrenulo smo prvi u seriji vodiča na tu temu. Naime, Zagreb Graffiti & Street Art vodič namijenjen je našim i stranim turistima te je ujedno presjek street art scene. Donosi radove koji su nastali zadnjih nekoliko  godina – objasnio je Krešimir.

Nedavno se vratio iz Ljubljane, gdje je gostovao kao voditelj na izložbi jednog od najboljih svjetskih streetart umjetnika, pariškog Space Invadera.

SVE VIŠE AMERIKANACA Za vikend rekordnih 53.000 putnika u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci: 'Zadovoljni smo'

- Izložba inače traje do 15.8. u ljubljanskom Međunarodnom grafičkom likovnom centru pa za sve vas koji volite ovu vrstu umjetnosti, to je nezaobilazna izložba – savjetuje street artist.

Osim spomenutih projekata, tu su još i napredne radionice grafita, stencila, pripreme izložbi i slično.

KAD ĆE OPET 2019.? Moglo bi biti love: Naš turizam će se opravljati još par godina, ali je zato 5000 obrtnika više

Krešimir Golubić tek se odnedavno sto posto posvetio ovom poslu, prije toga je radio u – medijima.

- Nakon 20 godina rada u marketingu i prodaji, agencijama i medijima, dakle priličnog sakupljanja iskustva, odlučio sam pokrenuti vlastiti posao naslonjen na moj sada već 30-godišnji hobi. Bavim se i oslikavanjem interijera i eksterijera, a napravio sam i apartman za najam na ovu temu. Zapravo, sada radim i živom svoj dugogodišnji hobi – zaključuje street artist čiji je projekt tura podržala i Zagrebačka turistička zajednica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare