To je to što me zanima!

Nove spolne uloge: Nitko više ne misli da je ženi mjesto doma

Današnji muškarci nemaju ništa protiv da žena više zarađuje ili im prva pristupi, no većina žena i dalje očekuje da im muškarci otvaraju vrata ili posude svoju jaknu
Vidi originalni članak

Moderni parovi osuđeni su na balansiranje feminizmom, kavalirskim ponašanjem i tradicionalnim ulogama koje su se značajno promijenile, pokazalo je istraživanje portala Loveagain.com na više od 1000 ljudi. Oko 98 posto muškaraca tvrdi kako bi bili zadovoljni da njihove partnerice imaju veću plaću od njih, no unatoč tome vjeruju kako su neke tradicije i dalje poželjne, piše Handbag

Tek 11 posto žena i 14 posto muškaraca danas smatra da je ženi mjesto u kući, tj. da je idealna uloga žene da bude majka i domaćica.

Na spoju sve po pravilima

Oko tri četvrtine muškaraca smatra da oni trebaju platiti račun na prvom spoju, a 93 posto da partnericu treba otpratiti do doma. Unatoč tim kavalirskim manirama, muškarci u drugim stvarima nisu toliko tradicionalni te bi 97 posto njih voljelo da im žena prva pristupi. Ni žene nisu više pasivni promatrači na kojima je samo da pristanu ili odbiju udvaranje, pa bi 67 posto njih muškarca pozvalo na drugi spoj ako prvi prođe uspješno.

Džentlmensko ponašanje i dalje je želja nježnijeg spola, pa 82 posto njih očekuje da im muškarac otvori vrata ili da im posudi jaknu ako zahladi.


Idi na 24sata

Komentari 149

  • DIgad 22.03.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • NinaBonita007 18.03.2013.

    sve je to stvar odgoja i kulture u kojem je netko odrastao. Bitno je samo da se spoje osobe koje su proizašle iz slične kulture i sličnog kućnog odgoja, ništa drugo. Ja sam odgojena da poštujem muškarca ali isto tako očekujem i da on poštuje mene, a da li će on to pokazivati tako da mi otvori vrata ili pridrži kaput je totalka nebitno, nisam opterećena glupostima. Postoji milijun načina da to pokaže ako je to u njemu..

  • filomena13 17.03.2013.

    ne vidim razlog zašto bi ženi bilo mjesto samo doma???? Jedno je ako to žena sama odabere,a drugo ako joj to netko nameće i zahtijeva to od nje..Prije jedno 30 tak god.to je bilo pravilo i živjelo se drugačije i lakše,uloge su bile podijeljene i to je nekako funkcioniralo s tim da su žene bile isključivo ovisne o muškarcu,pa su često puta trpile sve i svašta isključivo zbog tog razloga,a danas je došlo neko drugo vrijeme,možda baš iz tog razloga da ne bi trpile kao što su njihove bake,majke jer su bile ovisne,međutim danas se sve pobrkalo i žene su se razgoropadile,zaboravljajući da u svemu treba imati mjeru i balans. Ako već žene žele imati i obitelj i karijeru,onda trebaju naći balans između toga,a ne da se ponašaju kao da im je sve tlaka,kuhanje,briga o djeci,čišćenje,pranje,kupovanje itd...Uz odabir pravog partnera,bitna je komunikacija i da su jedno drugom podrška u svemu i u poslovnim karijerama i u obitelji,brizi i odgoju za djecu,,pa i poslovima ako je potrebno da daju jedno drugom ruku,ali takvi su rijetki i muškarci i žene koji su u stanju održati brak do kraja života,progucati puno toga obostrano,davati i ulagati u odnos i obitelj,u stvari svatko gleda samo sebe i već na malim stvarima dižu ruke od svega. Danas svatko lako odustaje od svega,jer je tako lakše...Tema je tako široka da bi se o njoj moglo pisati jako puno i o odnosima žena i muškaraca i o onom što očekuju žene i šta očekuju muškarci od one druge strane i što oboje očekuju od zajedničkog života uz posao kojim se bave,obitelj,djecu,užu i širu obitelj i još svašta nešto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare