To je to što me zanima!

Novi lijek za hrkanje: Liječnik je izumio elektrošoker za jezik

Britanski kirurg i stručnjak za poremećaje spavanja, profesor Anshul Sama, izumio je Snoozeal, uređaj za koji obećaje da će vas 'izliječiti' od hrkanja
Vidi originalni članak

Snoozeal je maleni, fleksibilni uređaj koji se umeće u usta i treba se nositi 20 minuta na dan tijekom šest tjedana, osim kada spavate. U njemu su dvije elektrode koje se smjeste sa svake strane jezika.

Uređaj tada elektrošokovima stimulira mišiće u jeziku, a njime se može upravljati preko aplikacije na vašem pametnom telefonu. Cilj je tim elektrošokovima osnažiti mišiće u bazi jezika, koji su često uzrok hrkanja.

SUPERŽENA 'Pobijedila sam dva raka, ali i dalje ne skidam osmijeh s lica'

Korisnici tada preko aplikacije koja prati i snima njihovo spavanje mogu pratiti uspješnost terapije.

Profesor Anshul Sama posljednjih nekoliko godina usavršavao je svoj proizvod, a sada se nada kako će ga moći lansirati na tržište kasnije ove godine.

VIRALNI HIT Matematički trik postao je hit: Zašto nas to nisu učili u školi?

- Mnogi uređaji koji su danas na tržištu jednostavno ne rade i nepopularni su jer se moraju nositi tijekom spavanja- Moj cilj je bio da osmislim nešto što se može koristiti tijekom kratkog perioda jednom u danu - objasnio je dr. Sama.

Nakon testiranja u bolnicama u Londonu u Njemačkoj, pokazalo se da je proizvod uspješan u 70 posto slučajeva, a kod pacijenata kod kojih hrkanje nije sasvim izliječeno, bilo je znatno manjeg intenziteta.

- Pacijentima se uređaj svidio, a rezultati su vrlo ohrabrujući - rekao je profesor Bhik Kotchea, koji je vodio neovisno testiranje uređaja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • radok 09.03.2020.

    Za ili protiv ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare