To je to što me zanima!

Novi trend za gen Z dečke: Stil 'Bloke core' je inspiriran robom njihovih očeva i devedesetima

Era prije ulaska u novi milenij osvojila je i svijet muškog odijevanja, sada mladi momci kopaju po očevim ormarima ili u vintage dućanima traže izlizane traperice i majice nogometnih klubova
Vidi originalni članak

Odnedavno mnogi dečki generacije Z svoj metroseksualni stil mijenjaju za nešto više retro, a radi se o klasičnim tenisicama, velikim sportskim majicama i općenito stilu iz devedesetih. Majice popularnih sportskih timova pritom su im pravi dragulju.

POGLEDAJTE VIDEO: Tradicija na moderan način

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Porast popularnosti vintage dućana i općenito servisa koji traže stare stvari utjecali su na trendove u svijetu muške mode, piše Daily Mail.

OUTFIT DANA Plava i zelena u simbiozi: Meka fluidna suknja na kratku vestu

'Bloke core' je i hit na društvenim mrežama, gdje se već nalazi paleta kombinacija koje podržavaju ovaj trend.

@logintologan Especially today! Cmon you reds‼️ #blokecore #bloke #ynwa #liverpoolfc ♬ original sound - citypopsongs

Uz ovaj trend ide i ispijanje piva, pošto je ono povezano s nogometom, pa momci u raznim videima nerijetko imaju limenku u ruci.

Od obuće tu su obavezne tenisice, iz vremena kad one nisu bile moćan dio street style scene.

@stringbeanboy13 Link the boys and head down the boozer, pick up a couple packets before heading down the club to pull a couple richards, choong tings only though, afterwardsbun a couple zoots to get a sleep, nolong ting#fyp #blokecore #mancity ♬ That's Entertainment - The Jam

Retro trendovi sve više osvajaju svjetsku scenu, a devedesete su trenutno najtraženije. Naime, prilično je lako nabaviti odjeću iz tog doba, treba samo malo bolje pogledati po second hand dućanima i otkriti razne vintage komade.

VRLO ELEGANTNO Dress code za krizme: Pasteli uz fine tonove vanilije i šampanjca

Muška je moda u novije vrijeme dosta feminizirana, no ovakvi stilovi na scenu vraćaju klasično 'muško' odijevanje. Naime, majice nogometnih i općenito sportskih klubova uvijek su bili vezani za odijevanje jačeg spola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare