To je to što me zanima!

Novo lice trendi hlača: ‘Out’ je skinny, sad se nosi trapez

Novi/stari model: Najhrabrije nose ‘culottes’ trapezice čija dužina seže do polovice lista, a u originalu ovaj model hlača nosila su gospoda. Isprobajte ih ove sezone
Vidi originalni članak

Ove se godine kao možda niti jedne prije nose retrokomadi, a inspiracija za styling pronalazi se u nekim prošlim modnim vremenima.

Apsolutni hit ovog proljeća i ljeta bit će šarene i slobodne sedamdesete, a jedan od prvih komada odjeće koji nam pada na pamet kada govorimo o ovom stilskom razdoblju su, naravno, trapezice. 

PR fotografije
Asos

Njihove moderne varijante dolaze u stvarno svim zamislivim krojevima i bojama. 

PR fotografije
Crne, “na crtu”, Mango, 299 kn

Od širokih traper modela visokog struka pa do jednostavnih hlača čiji je trapez na dnu nogavice gotovo neprimjetan. 

Prve se nose na košulje sa šarenim printom, najčešće cvjetnim, a umjerenije varijante jednako su dobre i za glamurozan večernji izlazak, ali i poslovni sastanak. 

PR fotografije
“Culottes” model, Zara, 399,90 kn

Sve je veća potražnja i za “culottes” modelom. U originalu su ga nosila gospoda od kraja srednjeg vijeka pa do početka 19. stoljeća. Ove trapezice čija dužina doseže polovicu lista ovog proljeća i ljeta vjerojatno će ipak nositi samo najhrabrije trendseterice.

PR fotografije
Traperice visokog struka, H&M, 349 kn
Idi na 24sata

Komentari 112

  • axse 27.02.2015.

    ma sve je to ok,nek nosi ko kaj hoće....samo da nije onaj prejaki trapez to mi se ne sviđa.onak lagani trapez mi jeok.

  • kontesa nera 27.02.2015.

    kad pogledam slike iz skole u tim riflama pozli mi :D nikad vise samo skinny i to ultra

  • VelimirMičuga 27.02.2015.

    kaj got, gluposti, traperice trebaju biti uske,uz tijelo i uz nogu i uz rit, sve ostale su beskrajno ružne neukusne, a osoba u njima totalno neprivlačna s manjkom seksipila. Prva pomisao mi je bila: baš me briga kakve će se hlače nositi ja ću zauvijek furati uske i skinny jeans ili bar regular krojeve, no problem je u tome što će sada par godina svi proizvođaći nuditi samo te ružne trapke širokih nogavica, visokog struka i nigdje više nećeš moći nabaviti onakve krojeve kakvih bi se traperice zauvijek trebale držati i kakvi su srećom napokon opet bili modreni zadnjih par godina. Škvadro, ne dajte da vas diktatori mode vuku za nos, nosite ono što je lijepo i u čemu se osjećate dobro. Moderno ono u čemu se osjećamo dobro što znaći da je u određenom sve moderno jer svatko se u nečem drugom osjeća dobro i ljepo se i zato ne robujmo modnim trendovima i diktatima jer ono za što je bilo lijepo u svijetu modezadnjih 15 godina je upravo to da je moderno sve ovisno o pojedincu (ili grupi s kojom se poistovjećuje ili pripada). Ignorirajmo pokušaje da se takav modni trend,koji i nije nikakav trend, prekine i da se prestane opet zgrtati lova na nametanjem neprirodnim naglim promjenama modnih stilova ili modnom diktaturom poznatom iz prošlog stoljeća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare