To je to što me zanima!

Objavili su popis restorana koji imaju Michelinove zvjezdice, među njima su i brojni hrvatski

Novom selekcijom Michelina, svi dosadašnji hrvatski restorani nositelji prestižne Michelinove zvjezdice zadržali su tu oznaku, priopćila je u četvrtak Hrvatska turistička zajednica (HTZ)
Vidi originalni članak

Riječ je o restoranima Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Terrace (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj). Uz 10 restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, Hrvatska se može pohvaliti i s dva restorana s oznakom MICHELIN Green Star koju sada nose restorani Zinfandel’s (Zagreb) i Konoba Mate (Korčula).

POGLEDAJTE VIDEO o zlatnoj pizzi:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hrvatska se danas može pohvaliti s ukupno 84 restorana koji nose neku od prestižnih Michelinovih oznaka. S obzirom da njihov sustav dodjele oznaka i preporuka predstavlja kompleksan, složen i vrlo tajnovit proces, ovu su sjajne vijesti i velik uspjeh hrvatskih restorana, čijim vlasnicima i osoblju upućujem iskrene čestitke - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

LISTA ZA 2021. GODINU Ovo je 50 najboljih restorana u svijetu: Najbolji je u Danskoj, a najbliži nam je u Sloveniji

Dodao je kako je HTZ glavni nacionalni partner Michelina te da suradnja s tim globalno prepoznatim brendom čija se preporuka uvažava i cijeni, doprinosi još boljem pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj mapi, a samim time i Hrvatske kao kvalitetne i autohtone gastronomske destinacije.

Uz navedene prestižne zvjezdice, na listu Bib Gourmand, uvršten je i restoran Šug (Split) pa tako ovu oznaku u Hrvatskoj danas nosi ukupno 12 restorana, dok još 62 restorana imaju preporuku toga priznatog gastronomskog vodiča.

JESTE LI ZNALI? Najmanji restorani na svijetu: Neki imaju jedan stol za dvoje

- Uvrštenje u svjetski poznate vodiče poput Michelina priznanje je za sve koji kontinuirano rade na kvaliteti. Hrvatsku naši vrhunski chefovi svojim uspjesima upisuju na gastronomsku kartu svijeta i na tome im čestitam - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Naši su inspektori posebno vodili računa o kvaliteti kulinarskih doživljaja restorana, timovi su dokazali dosljednost, pokazujući koliko je stalna kvaliteta bitan i važan kriterij za izdvajanje i dobivanje Michelin zvjezdica - objasnio je međunarodni direktor Michelin vodiča Gwendal Poullennec.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?'

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sljastrava 30.06.2022.

    Bjlak,većina te hrane,više gladan nego sit,a i ukus slab.

  • 30.06.2022.

    Navalili u komentarima ovi kojima je gastronomski doseg loša janjetina

  • ivanz 30.06.2022.

    Ti sljedovi sigurno nisu za se najesti...većinom se tu radi o dobrom marketingu, ali uspoređivati bilo koju kuhinju sa mekdonaldsom je smiješno i ignorantski... Diljem HR ima dobrih bistroa i restorana u kojima se jede dobro i cijene su pristupačne. I svi su miljama ispred meka. Bolje vam je da idete u najbližu pekaru nego u mek, a da ne spominjem lokalne čevabdžinice koje su barem dvije stepenice iznad meka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare