To je to što me zanima!

Obožavam uvrede komentatora

Nekome je palo na pamet pretvoriti moja žuganja s Fejsa u svakodnevne crtice na portalu. Nazvao sam ih 'Bolje da mučim' i uskoro ćemo saznati je li to istina...
Vidi originalni članak

Novinari bi morali imati nešto deblju kožu od ostatka anonimnog svijeta koji tavori po komentatorskom mulju. Moraju znati podnijeti uvredu. Inače će prošvikati u roku od nekoliko dana.

Ja, recimo, nemam apsolutno nikakav problem s tim. Dapače, uživam u njima. Hrane me. Kupam se u kiši psovki, pogrda i lošeg humora kojim me zasipaju u komentarima. 

Uvjerljivo najdraža mi je 'novinarčić'. Odlična je jer pali na više razina. Istovremeno izražavate općeniti prezir prema cijeloj novinarskoj profesiji, kao i prema jednom, dotičnom novinarčiću koji ni taj prezreni posao ne može obaviti kako Bog zapovijeda. I ne morate uopće elaborirati uvredu, svima je jasno što ste htjeli reći. Nije važno je li novinarčić tek počeo ili je iskusnjara, je li temu sklepao u pet minuta ili se polomio oko nje, je li odradio svoj posao, poklopio laptop i zaspao ili je satima kasnije vagao svaku napisanu riječ, prostituirajući ostatke nekadašnjeg privatnog života. Nebitno je radi li se o istraživačkom komadu, revijalnoj temi ili prozračnoj crtici. Uvreda je univerzalna i uvijek pali. 

Jer tako je lako. Tako je jednostavno stisnuti taj enter i prevrnuti se na sljedeći članak. Nećete omalovažavati gospođu u trgovini, ni građevinara na skeli, kao ni poštara u haustoru ili učitelja u vašoj staroj školi. Za takve stvari bi morali izaći iz anonimnosti, progovoriti imenom i prezimenom i suočiti se s posljedicama napisanih i izrečenih riječi. Kao što to svaki dan rade novinarčići u istraživačkim komadima, revijalnim temama i prozračnim, svakodnevnim crticama.

Ako nitko ispod ovoga ne napiše da sam novinarčić, bit ću jako razočaran. Zadovoljit ću se i 'nepismenim piskaralom'.

Više crtica ovog autora pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 29

  • GLAS-RAZUMA58 28.07.2020.

    bitno da meni dajes kartone kad ti kazem kakav si novinar. Jer istina boli.

  • dadaizcentragrada 28.07.2020.

    Svi kaj ste popljuvali napisano,da li ste naučili čitati sa razumijevanjem? Nekad,ikad??? Ne bih rekla!

  • samoproglašena_antifukarica 28.07.2020.

    mazohizam je jedna od preporuka postati novinarcic

Komentiraj...
Vidi sve komentare