To je to što me zanima!

Očinstvo muškarcima pomaže u karijeri i pruža veći napredak

Dok će žene majčinstvo usporiti u karijeri, oko 74 posto očeva će tijekom radnog staža imati pet i više promaknuća u usporedbi sa 64 posto njih bez djeteta
Vidi originalni članak

Muškarci u svim zanimanjima imaju više šanse za napredovanje nakon što osnuju obitelj, a u prednosti su i pred ženama i pred muškarcima koji nemaju djece, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke YSC na više od 4600 radnika. Prema njemu, čak 74 posto očeva će u karijeri doživjeti pet i više promaknuća, a to će isto doživjeti oko 64 posto muškaraca bez djece, piše Daily Mail.

Poslodavci smatraju kako očinstvo pozitivno djeluje na stav muškaraca prema poslu, pa će oni tako povećati svoj angažman i trud kako bi osigurali radno mjesto i financijsku stabilnost svojoj obitelji. S druge strane, česta je i općeprihvaćena predrasuda da majčinstvo ženama odvlači pozornost od karijere.

Ipak, podaci otkrivaju da je mit kako se ženama smanjuju šanse za napredovanje nakon majčinstva. Oko 57 posto žena s djecom tijekom života pet puta bude promaknuto, a isto vrijedi za 51 posto žena bez djece.

- Nakon što dobiju djecu, muškarce se doživljava kao hranitelje obitelji, pa ih nadređeni smatraju odgovornijima i pružaju više prilike za napredovanje - objašnjava poslovna psihologinja Rachel Short.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • chaz michael michaels 20.03.2014.

    da ziher

  • ellllla 20.03.2014.

    ne mora biti... mene nije usporilo, samo treba naučiti balansirati sve zajedno... a o individualizmu svake osobe da ne pričam.

  • mdoroslo 20.03.2014.

    Volim svog sina, učinio je od mene drugog čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare