To je to što me zanima!

Od iduće godine više nema zamjene, reklamirani proizvodi prvo će se morati servisirati

Oduzima se pravo trgovcu da u okviru dobre poslovne prakse odmah ponudi novi proizvod ili čak vrati novac, a oduzima se i pravo potrošača da bira što želi
Vidi originalni članak

Sjećate se kako svi prepričavaju da je "ona" mamina mašina iz Juge prala 25 godina bez kvara, a vi ste mjesec dana nakon jamstvenog roka zvali majstora da popravi noviju perilicu? A majstor samo što je došao, uzeo je 100-200-300 kuna? E, na to nas je podsjetila predsjednica Hrvatske udruga za zaštitu potrošača Ana Knežević.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 101

  • drazen.m 29.04.2021.

    vjerojatno će za razdoblje obaveznog popravka trgovac dati na korištenje zamjenski proizvod ;)

  • domba18 25.04.2021.

    Ljudi kupite Miele proizvode i nemate nikakvih problema.😉

  • Nabukonadzor 25.04.2021.

    NEMOJTE DA TRGOVCI OD VAS RADE MAJMUNE. Prema zakonu o obveznim odnosima članak 427. TRGOVAC ili PROIZVOĐAČ je dužan odnijeti na popravak neispravni proizvod za koji vrijedi jamstvo tj, garancija, transport plaća spomenuti trgovac ili proizvođač, također i materijalno odgovara za spomenuti neispravan proizvod koji je zaprimio u svrhu popravka. Naravno, trgovac ili proizvođać nisu dužni doći po proizvod kod vas doma, no vi kao kupac niste dužni nositi proizvod na servis i zafrkavati se sa serviserima koji nemaju vremena, to je na trgovcu ili proizvođaču, a proizvod MORA biti popravljen u roku 45 dana od dana kada ste ga vi predali trgovcu ili proizvođaču u trgovini gdje ste kupili proizvod. I TO JE TO. Ako trgovac serucka da neće, prvo se složi pismeni prigovor na trgovca, a slijedeći dan kada ne dobijete odgovor se lijepo uputite na državni inspektorat kako zakon kaže. Pa će dobiti kaznu, i još će morati opet proizvod on odvesti na servis kako zakon i kaže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare