To je to što me zanima!

Od jelke napravite pokrivač za biljke ili pak podmetače za čaše

Ostatke drvca možete iskoristiti i kako biste pomogli pticama. Postavite ih u dvorište i na njih stavite hranilicu za ptice. Ako imate pticu kao kućnog ljubimca, napravite joj stalak na kojemu se može odmarati
Vidi originalni članak

Oni koji su imali pravo drvce, nakon blagdana ga bacaju. No možete ga iskoristiti za neki projekt. Ako ste ga već odlučili baciti, onda to napravite na pravilan način. Neki gradovi su već izdali obavijesti i komunalni radnici prikupljaju drvca. Odložite ga na najbližu zelenu površinu ili pored kontejnera, ako će ga pokupiti gradske komunalne službe. Prikupljena drvca se pretvaraju u kompost.

POGLEDAJTE VIDEO: Usisavačem tjera psa od bora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako imate garažu ili radionicu, možete napraviti podmetače od drvca. Pilite ga na uske kolutove, a na kraju ih premažite lakom. Od usitnjenih grana možete napraviti i malč, pokrivač koji štiti i hrani biljke. Njime prekrijte staze u cvjetnjaku ili vrtu ili pak povrtne gredice. To će spriječiti nastajanje blatnjavih staza i spriječiti rast korova. Za gredice je dovoljan sloj do 5 centimetara.

Oni koji u vrtu imaju zasađene trajnice, mogu ih prekriti borovim granama kako bi ih zaštitili od snijega i spriječili zamrzavanje tla.

BLAGDANSKI IZRAČUN Drvce do dva metra kiti se 41 kuglicom i s 10 metara girlande

Ostatke drvca možete iskoristiti i kako biste pomogli pticama. Postavite ih u dvorište i na njih stavite hranilicu za ptice. Ako pak imate pticu kao kućnog ljubimca, napravite joj stalak na kojemu se može odmarati ili zabavljati i penjati. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sljastrava 07.01.2023.

    Nisam još skrenula s pameću pa da slušam vaše glupe savjete.

  • beba maza 07.01.2023.

    Šteta što se seku jelke . Bolje kupiti sa busenom pa onda posaditi negde u dvorištu kad praznici prođu .

  • dario 1 1 07.01.2023.

    pali

Komentiraj...
Vidi sve komentare