To je to što me zanima!

Od ostataka uzgojite novo voće ili povrće i tako uštedite novac

Uzmite zeleni luk i poriluk. Odrežite do nejestivog bijelog korijenja i stavite ih s izrezanom stranom prema gore u vodu do pola puta do vrha. Redovito osvježavajte vodu
Vidi originalni članak

S obzirom na to da je hrana sve skuplja i da se više od 300 tisuća tona hrane baci godišnje u kućanstvima u Hrvatskoj, iskorištavanje ostataka za uzgoj novog voća i povrća će uštedjeti novac i smanjiti otpad.

Ovaj princip uzgoja hrane podrazumijeva uzgoj u vodi, ali za zelene dijelove biljaka koji se konzumiraju, salata, mladi luk, kupus, poriluk.

Primjerice, uzmite zeleni luk i poriluk. Odrežite do nejestivog bijelog korijenja i stavite ih s izrezanom stranom prema gore u vodu do pola puta do vrha. Redovito osvježavajte vodu.

EKO SAVJET Vruću vodu prelijte u termosicu kako bi imali za iduću šalicu

Biljke nakon što dostignu dovoljan potrebni rast, otprilike u periodu do 10 dana, možete prebaciti i u posude sa zemljom.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare