To je to što me zanima!

Od raka dojke oboli i oko 20 posto mlađih žena u Hrvatskoj

U sklopu kampanje u svim većim trgovačkim centrima diljem Hrvatske može se kupiti posebno dizajnirani ručnik s porukom 'Think Pink', a jedna kuna bit će darovana udruzi
Vidi originalni članak

Iako pregledi ne mogu spriječiti pojavu raka, mogu spasiti život jer je rano otkriveni rak dojke u više od 95 posto slučajeva izlječiv, stoga je udruga SVE za NJU pokrenula kampanju "Misli na sebe. Misli na nju" čiji je cilj potaknuti žene na samopregled kao način praćenja zdravlja dojki između kontrolnih pregleda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 
U sklopu kampanje u svim većim trgovačkim centrima diljem Hrvatske može se kupiti posebno dizajnirani ručnik s porukom 'Think Pink', a jedna kuna bit će darovana udruzi. Kupnjom svakog ručnika također je moguće ostvariti 20 posto popusta na ultrazvuk dojki, tumorski marker te mamografiju u poliklinici Medikol.

STALNO VAM JE HLADNO Znakovi da ste 'starmala': Iako ste mladi, u duši ste stara baba

Popust je moguće ostvariti na naručene preglede do kraja prosinca uz predočenje računa za kupljeni ručnik, bez obzira kada se taj pregled obavi.

"Kako je rak dojke najraširenija vrsta raka kod žena, a svijest o važnosti pregleda još uvijek izrazito niska, htjela sam u prvi plan staviti upravo širenje svijesti o prevenciji malignih bolesti i poticanju češćih samopregleda i pregleda", kazala je na konferenciji za novinare idejna začetnica kampanje Nina Andrijanić.

Dodala je da je ručnik idealan proizvod za ovakvu kampanju jer je sam po sebi koristan, koristi se u kupaonici koja je i intimno mjesto te njegovom upotrebom podsjeća žene na samopregled ili pregled.

Rak dojke najčešća je vrsta raka koja pogađa žene

Rak dojke najčešća je vrsta raka koja pogađa žene, uglavnom starije od 50 godina, ali od te bolesti oboli i oko 20 posto mlađih žena. Vrlo je nasumičan, a broj oboljelih je u kontinuiranom porastu te se procjenjuje da će u Hrvatskoj jedna od deset žena oboljeti od raka dojke tijekom života.

DIJAGNOSTICIRALI JOJ RAK Dao otkaz i otišao na drugi kraj svijeta da bude uz bolesnu curu

Voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge "SVE za NJU" Ljiljana Vukota istaknula je da jedna trećina onkoloških bolesnika treba profesionalnu stručnu skrb koja u Hrvatskoj još uvijek ne postoji.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 04.10.2019.

    Drage žene, pregledi vas neće spasiti. Samo zdrava prehrana koja ne sadrži meso, mlijeko i mliječne proizvode. Mlijeko i mliječni proizvodi su direktno povezani sa rakom dojke kod žena i rakom prostate kod muškaraca. To vam nitko neće priznati jer mliječna i farmaceutska industrija mlate velike novce na vama. Prvo plaćate da obolite, a onda plaćate da "ozdravite".

  • 04.10.2019.

    20% mladih žena će imati rak dojke??? da niste malo pretjerali s brojkom. 1 od 5 žena između 20 te i 40 te da ima rak????

  • 04.10.2019.

    Drage žene, odvojite malo vremena za sebe i idite na redovite preglede...nemojte same sebi biti neprijatelji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare