To je to što me zanima!

Od voćnih delicija do piletine: Slasno lice zobenih pahuljica

Slatko i slano: Kaša je tek početak priče - kušajte mirisne krekere s maslinovim uljem ili ispecite brzu koru za cheesecake od pahuljica, maslaca i cimeta
Vidi originalni članak

Osim slatkih delicija, od zobenih pahuljica nastaju fantastična slana jela. Usitnite ih te iskoristite za paniranje piletine, ribe i drugog mesa. Brašno u smjesi za popečke od tikvica, kelja i drugog povrća zamijenite usitnjenim zobenim pahuljicama, a mljeveno meso u popečcima pomiješano sa zobenim pahuljicama dobitna su kombinacija. Pri pripremi slanih krekera od zobenih pahuljica umijesite tijesto od integralnog i bijelog brašna, praška za pecivo, maslinova ulja, zobenog mlijeka i zobenih pahuljica, dodajte šaku suncokretovih sjemenki te modlićem oblikujte od tijesta oblike prema želji. Pecite ih u pećnici 15 minuta i hrskave grickalice čuvajte u limenoj kutiji. 

Poslužite ih s namazima od slanutka, kremastih sireva i mljevenih maslina. Zobene pahuljice poslužit će i za zdrave muffine s medom i suhim voćem, a iskoristite ih i za pripremu podloge za cheesecake. Usitnjene zobene pahuljice pomiješajte s cimetom i mlijekom ili maslacem. Utisnite u kalup i pecite deset minuta. Prije nadijevanja neka se ohladi. 

Dreamstime

Zobeno-voćni desert u čaši

Sastojci3 žumanjka, 60 g zobenih pahuljica, 2 žlice šećera, 175 ml vrhnja, 50 ml meda, žlica viskija; voće prema želji (ananas iz limenke, breskve iz kompota)

Priprema: Na pari miješajte žumanjke i med. U drugu posudu stavite tučeno vrhnje pa dodajte smjesu od žumanjaka i viski. Sve ulijte u čašice i ostavite u hladnjaku. Kad se ohladi, izvadite kremu, a oko kreme stavite pahuljice koje ste ispržili u tavi sa šećerom. Prelijte mješavinom meda i viskija. Ukrasite kockicama ananasa ili bresaka iz kompota. 

Dreamstime

Piletina panirana u pahuljicama

Sastojci: 300 g piletine, dl mlaćenice, bjelanjak, žličica umaka od rajčice, 1/2 žličice curryja, žličica soli, 1/2 šalice zobenih pahuljica, 1/2 šalice krušnih mrvica, 2 žlice sezama, žličica mljevene crvene paprike, prstohvat češnjaka u prahu, ulje za prženje

Priprema: Pomiješajte mlaćenicu, bjelanjak i umak od rajčice. Uvaljajte u smjesu komade mesa i ostavite ih u marinadi pola sata. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, mljevenu papriku, sezam, češnjak i zobene pahuljice. Marinirane komade piletine uvaljajte u tu smjesu i posložite na lim obložen papirom za pečenje. Poprskajte ih s malo ulja i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Eva B. 16.03.2015.

    Hmmmmm neznam ja to skuvat

Komentiraj...
Vidi sve komentare