To je to što me zanima!

Odlični recepti za domaći senf i kečap, lakše je nego što mislite

Dva odlična dodatka mnogim jelima moguće je bez puno problema napraviti kod kuće, a nema dvojbe da je domaća varijanta uvijek bolji izbor od one kupovne
Vidi originalni članak

Domaći senf

Sastojci: 1/3 šalice sjemenki gorušice, 3 žlice suhog senfa, 1/2 šalice octa, 1/2 šalice tamnog piva, 2 češnja češnjaka, 1/4 šalice smeđeg šećera, 3/4 žličice soli, 1/2 žličice đumbira u prahu, 1/4 žličice pimenta

Priprema: U zdjelici izmiješajte sjemenke gorušice, suhi senf i ocat. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da na sobnoj temperaturi odstoji tri sata.

U tavi na srednje jakoj vatri popržite pivo, češnjak, šećer, sol, đumbir i piment te dodajte mješavinu senfa. Nakon što proključa, smanjite vatru i kuhajte još pet minuta.

DRUGAČIJA PRIPREMA Uživajte u pohanom mesu - ali s manje masnoća i manje kalorija

Domaći kečap

Sastojci: 20-ak rajčica, luk, crvena paprika, 1 i 1/2 žličice sjemenki celera, žličica sjemenki gorušice, žličica pimenta, štapić cimeta, šalica smeđeg šećera, 1 i 1/2 šalice octa, žličica paprike

Priprema: U tavi propirjajte rajčice, luk i papriku, usitnite povrće u pire pa vratite u tavu. Kuhajte pire sat vremena. U manju gazu stavite sjemenke gorušice i celera, piment i cimet te zavežite “vrećicu”. Šećer i “vrećicu” začina dodajte povrću te na manjoj vatri kuhajte 25 minuta. Dodajte ocat i papriku pa kuhajte dok se umak ne zgusne.

Ulijte kečap u tri vruće sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite. Kuhajte deset minuta u kipućoj vodi. Kečap upotrijebite nakon što je odstajao tjedan dana. Otvoreni umak čuvajte u hladnjaku, a neotvorene staklenke do godinu dana na tamnom, hladnijemu mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Rafo 24.08.2020.

    Kolika je to mjera jedna šalica, pola šalice i slično? Šalica za što?

  • 24.08.2020.

    Što je to "suhi senf" koji se više puta ovdje navodi? Zna li netko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare