To je to što me zanima!

Odlični trikovi kako zadržati leteće kukce i mrave izvan kuće

Možete napraviti i prirodni sprej koji ne vole. Pomiješajte vodu, malo tekućeg sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora pa u to ubacite malo samljevenog lovora, paprene metvice ili klinčića
Vidi originalni članak

Miris octa kukcima smeta pa će ih držati podalje od vaših prozora i vrata, a time i daleko od vašeg doma. Mješavina octa i vode spriječit će ulazak letećih kukaca, ali i pauka, mrava...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U bočicu sa raspršivačem ulijte bijelog octa i vodu u omjeru 1:1. Dobro protresite i pošpricajte po okvirima svih prozora i vrata u domu. Istom smjesom možete oprati stakla na prozorima, mrlje ćete lakše ukloniti, a stakla će blistati na suncu.

NE ŽELITE IH DOMA Trikovi kako se riješiti moljaca, i onih među odjećom i u kuhinji

Kukce ćete demotivirati da uđu u vašu kuću i mješavinom vode, octa i eteričnog ulja. U bocu sa sprejem stavite pola šalice alkoholnog octa, 20 kapi eteričnog ulja paprene metvice i šalicu i pol vode, promućkajte pa pošpricajte oko prozora i vrata.

Ni miris cimeta kukcima nije ugodan pa bježe od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svojeg puta pospete li ih s malo cimeta. Također, štapić cimeta možete staviti u platnenu vrećicu da bi odjeću zaštitili od moljaca.  

Možete napraviti i prirodni sprej koji ne vole. Pomiješajte vodu, malo tekućeg sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora pa u to ubacite malo samljevenog lovora, paprene metvice ili klinčića. Dobro promućkajte pa smjesu nanesite na područja na kojima se sakupljaju mravi.

DA BUDE KAO PRIJE Kako poravnati rubove tepiha koji strše - jednostavni trikovi

Ili, iscijedite limun pa sok nanesite na kritične točke. Mravi miris limuna ne podnose pa bježe od njega. Pomoći će vam i kora od krastavca, to je zapravo prirodni otrov za mrave pa je stavite tamo gdje se skupljaju, pobjeći će.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare