To je to što me zanima!

Odrezak omotan u 24 karatno zlato poslastica je u New Yorku

U restoranu se poslužuje Kobe govedina, poznata kao najskuplja govedina na svijetu, ali to nije dovoljno pa ju kuhari 'motaju' u zlatne listiće, a za odrezak treba dati pravo bogatstvo
Vidi originalni članak

212 Steakhouse je poznat po kobe govedini i to je zapravo jedini restoran u New Yorku kojem je dopušteno da kupuje i prodaje ovu vrstu govedine. Vlasnik restorana morao je izdvojiti dati puno novca za govedinu i otići u Japan kako bi tamo naučio o odrescima i svemu ostalom, rekao je chef restorana, Anthony Mendiola.

Kobe govedina je japanska govedina iz regije oko grada Kobea. To je naziv za podrijetlo goveđe pasmine Tajima, a govedina je poznata kao najskuplja na svijetu pa će vas kilogram prave kobe govedine koštati između 400 i 600 eura, što je između 2900 i 4500 kuna.

- Za mene osobno, razlika u okusu između kobe i obične govedine je kao dan i noć. Kobea govedina je mekša, bogatija, sočnija - objašnjava Anthony.

Restoran 212 Steakhouse nudi dva različita jela s kobe govedinom - 'The Kobe Tasting' i 'The Gold Experience' koji je dvostruko skuplji i košta 400 dolara ili oko 2600 kuna.

ŠNICLE IZ LABORATORIJA 'Frankenstein' meso će za pet godina stići i u supermarkete

Razlika između ova dva jela je prvo ta da 'The Kobe Tasting' nije pozlaćen. Zatim, u ovom jelu dobije se mali dio od sva tri različita dijela govedine, dok je 'The Gold Experience' 170 grama govedine koju vi odaberete, a mi ju prekrijemo zlatnim listićima - kaže Anthony.

U restoranu se za 'The Gold Experience' bira između goveđeg fila, kobe govedine i Rib-eyea kobe govedine. Chef Anthony preporučuje goveđi file zato što je to najmekši dio za žvakanje, rezanje i po njemu ima najsočniji okus. File je isto tako i najskuplji od tri dijela.

Kada se odreže odrezak, jednostavno ga se začini solju. Odrezak se servira s narezanim svježim krastavcima, slatkom pečenom paprikom, sitnom salatom koje se bere čim joj izrastu prvi listići (poput rukole, blitve, cikle...) i uz malo senfa.

'The Gold Experience' je skuplji od 'The Kobe Tastinga' jer se pri pripremanju pozlaćenog jela mora ugasiti sve u kuhinji.

- Kada se zbog jednog jela sve obustavi, restoran gubi puno novca pa ga mora nadoknaditi cijenom kako bi opstao - objašnjava Anthony.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 15.04.2019.

    A poslije klope nastupaju ispirači ljudskih govana ne bi li se domogli zlata. Amerika zemlja bezgraničnih mogućnosti. Samo je nebo granica.

  • aaerts 15.04.2019.

    pojedeš to , poslje izleti zlatna stolica i moš prodat dalje :D

  • 15.04.2019.

    Bolesnici

Komentiraj...
Vidi sve komentare