To je to što me zanima!

Oko polovice muškaraca nositelji su opasnog HPV-a

Humani papilloma virusom (HPV-om) se svake godine zarazi šest posto muškaraca, a iako je cijepljenje štiti od karcinoma, cjepivo je izrazito skupo
Vidi originalni članak

Humani papilloma virusom (HPV)  najčešća je spolno prenosiva bolest koja pogađa i žene i muškarce, a njime je zaraženo oko polovice muške populacije, otkrila je studija Cancer Centre and Research Institutea na Floridi. Određene vrste HPV-a povezuju se s rakom grlića maternice te rakom usne šupljine, a najopasniji tip je virus HPV-a 16 kojim se svake godine zarazi šest posto muškaraca. Ove brojke su alarmantne pa su pokrenute mnoge kampanje koje bi usmjerile i dječake na preventivno cijepljenje protiv virusa, kako bi se zaštitili od tog karcinoma. U mnogim država to predstavlja problem jer je cjepivo izrazito skupo.

Prijašnja istraživanja su pokazala da je 80 posto seksualno aktivnih žena u jednom trenutku bilo zaraženo HPV-om, ali u osam od deset slučajeva infekcija prođe spontano. Problem tu ne prestaje jer žene imaju veliki rizik od nove infekcije.

Na Zdravakrava.hr saznaj da li si u rizičnoj skupini, te kako prehranom možeš kontrolirati infekciju HPV-om.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • Alina-Anilas 03.03.2011.

    kondom ne štiti od HPV-a, informirajte se dok nije kasno.... http://anilas.forumhr.com/

  • zelot 03.03.2011.

    Je, za sve su krivi muškarci, a od koga se oni zaraze? Uostalom, evo vam savjet Lady GaGa koju ne volite: "Od svakog muškarca s kojim sam se ikad seksala tražila sam da koristi zaštitu i da se testira na spolno prenosive bolesti prije nego bih pristala spavati s njim, kaže pjevačica te dodaje da je svaki drugi oblik spolnog općenja za nju jednak igranju ruskog ruleta. "

  • nefer 02.03.2011.

    ma taj HPV sve više mutira i postaje sve jači, osobito u rayvijenim državama. U siromašnim državama 3-eg svijeta umiru od drugih boleština, HPV ne dođe na red.. neznam zašto , ali mislim da se HPV razvija najviše tamo gdje se puno koristi kondom

Komentiraj...
Vidi sve komentare