To je to što me zanima!

Okrutnost prema djetetu lako ga može pretvoriti u nasilnika

Nasilničko ponašanje dijete uči od zlostavljača, a najprije se očituje u odnosima s drugom djecom dok su u kasnijoj dobi radi toga skloniji i alkoholu te narkoticima
Vidi originalni članak

Teško djetinjstvo vrlo često rezultirala nasilnim ponašanjem djeteta u mladosti, ali i u odrasloj dobi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Michigan. Ako se djetetu prijeti, zlostavlja ga se ili generalno ne dobiva dovoljno sigurnosti i ljubavi u domu, dijete uči iste obrasce ponašanja i koristi ih u kasnijem životu. To uključuje vrijeđanje, ignoriranje, udaranje, prijetnje i psovanje, a najčešće se uočava već u školskoj dobi u nasilju prema vršnjacima.

- Traumatični događaji u djetinjstvu kulminiraju i oblikuju pojedinca na nevjerojatne načine - zaključio je voditelj studije, profesor Brian Perron.

Studija na 2000 djece je otkrila i da su nasilna djeca često takva i prema životinjama. Također, oni koji su u djetinjstvu bili nasilni prema ljudima i životinjama imaju veći rizik da postanu narkomani ili alkoholičari u kasnijem životu, zaključili su istraživači.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vuksan 30.11.2011.

    znaden jednog takvog bolesnika iz djetinstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare