To je to što me zanima!

Omiljeni blagdani keksi: Recept za najbolje čoko raspucance!

Raspunaci su jednostavni za pripremu, jako su fini i dekorativni te dugo stoje. Međutim, nestaju toliko brzo s tanjura da ih rijetki zaista uspiju spremiti i čuvati dulje vrijeme
Vidi originalni članak

Blagdanski suhi keksi uvijek su mnogima omiljena blagdanska poslastica, a posebno su popularni raspucanci. Postoje verzije sa mandarinom ili limunom, no najpopularniji su klasični čokoladni raspucanci koji naziv duguju raspucanom izgledu keksa nakon pečenja. Vrlo su jednostavni za pripremu.

POGLEDAJTE VIDEO: Otkrili novu vrstu čokolade

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci: 200 g brašna, 85 g maslaca, 70 g šećera, vanilin šećer, jaje, 1/2 žličice praška za pecivo, 150 g sitno sjeckane čokolade s mljevenim lješnjacima i grožđicama, 3 kapi ruma

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje. U zdjeli mikserom izradite maslac, šećer i vanilin šećer. Dodajte rum pa jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

RECEPT DANA Preukusni keksići s kakaom i bademima postat će omiljena slatka grickalica vaše obitelji

Promiješajte da se sve sjedini i dodajte nasjeckanu čokoladu. Rukama oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim ostavljajući razmak jer se keksi rašire pri pečenju. Kad se malo zarumene, izvadite ih iz pećnice, čekajte da se ohlade i malo stvrdnu te ih maknite s lima. Čuvajte ih u limenoj kutiji.

RECEPT DANA Oduševit će klince: Gingerbread keksi u raznim fora oblicima

Idi na 24sata

Komentari 79

  • mars7 24.12.2023.

    odlični

  • likalnik 23.12.2023.

    Najbolji su vrući, dok se zemeju iz pećnice….tope se h zubeh!

  • Jadna drzavo !!!!!!!!! 23.12.2023.

    Upravo ih jedam kao su dobri brate

Komentiraj...
Vidi sve komentare