To je to što me zanima!

Omiljeni dječji kirurg: Medicina treba svakome biti dostupna...

U POLITIKU Dr. Zoran Bahtijarević dva mjeseca je vagao hoće li ići u utrku za EU parlament. Neka razočaranja pomogla su mu u odluci. Na izbore će na listi Amsterdamske koalicije
Vidi originalni članak

Nisam ovu odluku donio lako niti preko noći jer se politika uvijek bavila sa mnom, a ne ja s njom. Najteže je otići iz praktične medicine i operacijske sale. To će mi najviše nedostajati, kao i djeca, kojoj pomažem već 30 godina.

Kaže nam nakon višesatne operacije djeteta s teškim tumorom dr. Zoran Bahtijarević, kirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, bivši ravnatelj te bolnice i vjerojatno najomiljeniji dječji liječnik u Hrvatskoj, koji je odlučio kandidirati se za Europski parlament na listi Amsterdamske koalicije.

POGLEDAJTE POPIS Pacijenti ocjenjivali: Ovo su najbolji liječnici u Hrvatskoj

- Ja sam osoba koja probleme rješava, nisam od onih što sjede i pričaju o njima. Uđem li u EU parlament, borit ću se za bolji položaj i status medicine u društvu, a osobito dječje medicine. Veliki je problem nedostatak palijativne skrbi za kronično bolesnu djecu. Želim da sva djeca u EU imaju jednak status i dostupnost medicine. U Hrvatskoj i dalje, nažalost, nema sluha za problem financiranja i statusa dječje medicine - kaže dodajući kako mu prilaze roditelji bolesne djece i u isto vrijeme daju podršku, ali i žale zbog mogućeg odlaska.

- I ja sam podijeljenih osjećaja, emotivan sam čovjek. Ali sad imam priliku poboljšati naše zdravstvo - poručuje dodajući kako je, nakon razgovora sa šefom HSS-a Krešom Beljakom, dva mjeseca vagao hoće li prihvatiti kandidaturu. U Amsterdamskoj koaliciji svidjelo mu se što nitko nije inzistirao da se pridruži nekoj od stranaka.

- Nisam dobar stranački materijal, volim misliti svojom glavom. A vjerujem da je jedino sigurno ulaganje u budućnost ulaganje u djecu - kaže.

ŽELI U EU PARLAMENT? Bahtijarević: Amsterdamska koalicija mi je jako dobra priča!

A na odluku o prihvaćanju kandidature utjecali su naposljetku, dodaje, osobni događaji posljednje vrijeme koji su ga pogodili i isprovocirali. Ima li to veze s tim što je morao otići s mjesta ravnatelja bolnice, pitamo ga, no o tome ne želi ulaziti u detalje. Samo kratko poručuje kako je nakon toga osjetio razočaranje.

VIDI OVO! HOROSKOP: Bikovima će se ostvariti posebne želje, a Lavove čeka iznimno romantičan tjedan. Što očekuje Vaš znak zodijaka ovaj tjedan?

Idi na 24sata

Komentari 34

  • igidus 04.02.2019.

    znam ga osobno i ovako su ga političari shebali da je morao pokleknuti ili otići..predobar doktor i čovjek

  • 04.02.2019.

    Šteta da si ovakvi stručnjaci koji su imiđ stekli svojim radom,isti narušavaju i prljaju politikom.

  • Plehan 04.02.2019.

    Svi bi htjeli kruha bez motike.Čovječe primi se svog lječničkog posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare