To je to što me zanima!

Omiljeni recept za slasne pureće batke koji će se topiti u ustima

Pečenje cijele puretine može biti skupo i dugotrajno. Pureće batake, međutim, puno je lakše pripremiti i nisu skloni isušivanju poput cijele purice. A, osim toga, zabavno ih je i jesti.
Vidi originalni članak

Ovaj recept za pureće batake koristi Prosecco vino, ali bilo koje drugo bijelo vino isto će uspjeti. Obavezno koristite visokokvalitetne batake kako bi dobili najbolji okus tamnog mesa i hrskave kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Recept

Sastojci:

  • 6 purećih bataka
  • sol
  • 25 g crnog papra
  • 38 g paprike
  • 38 g origana
  • 51 g maslaca, omekšanog, plus jedan otopljeni
  • 44 ml prosecca ili drugog bijelog vina

Za umak

  • 118 ml bijelog vina
  • 12 g kukuruznog škroba 
  • 1 Svježi ružmarin (nije nužno)

Upute:

Do dva dana prije pripreme izvadite pureće batake iz pakiranja i obilno ih posolite. Ostavite ih u hladnjaku dok se koža ne osuši. Kad su spremni za kuhanje, izvadite iz hladnjaka pola sata prije i zagrijte pećnicu na 190 °C

Pomiješajte sol, papar, papriku i origano u posudi. U to utrljajte pureće batake. Pomoću slastičarskog kista batke premažite omekšanim maslacem. Vratite ih na rešetku za pečenje i stavite u tavu za pečenje. Pokrijte folijom. Za to vrijeme pomiješajte rastopljeni maslac i vino.

Nakon 20 minuta otkrijte batake i premažite ih smjesom maslaca i vina. Vratite u pećnicu na još 20 minuta i ponovno premažite smjesom.. Nakon sat vremena provjerite je li meso doseglo 74 °C. Ako nije, vratite ga u pećnicu još 5-10 minuta.  Izvadite rešetku iz posude za pečenje i ostavite batake da se odmore 10 minuta.

Stavite tavu za pečenje na štednjak. Umiješajte vino, kukuruzni škrob i ružmarin, neprestano miješajući da se zgusne. Jednom kad umak počne puštati mjehuriće, maknite ga s vatre, procijedite u toplotnu posudu i odmah poslužite s batacima, piše Real Simple.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 29.11.2020.

    Ovo su pileći batci, pretpostavljam da ste radi prezentacije stavili tako. Ipak je pureći dost veći od pilećeg...manje oku ugodan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare