To je to što me zanima!

On radi nevjerojatno realistične ženske aktove - neviđen talent

Ovom meksičkom umjetniku najdraža tehnika je slikanje uljem, a najdraži motiv su mu predivne žene. Omar Artiz odlučio je živjeti od svojih hiperrealističkih slika
Vidi originalni članak

Iako su mu motivi lijepih žena najdraži, Omar Ortiz (40) iz Meksika, ne slika samo njih, već sve što vidi. Ovaj umjetnik fascinira svojim hiperrealističnim umjetničkim djelima. Dok gledate njegov ženski akt, na prvi pogled je vrlo teško procijeniti stoji li pred vama prava žena od krvi i mesa ili je riječ o slici. 

Njegov rad se zapravo karakterizira kao minimalistički hiperealizam u kojem prevladava ljudsko tijelo. Izlagao je posvuda - u Meksiku, Španjolskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji...

- Otkako sam počeo slikati, uvijek sam pokušavao predstavljati stvari što je moguće realističnijima. Ponekad uspijem, a ponekad ne. No, činjenica je da je meni teško raditi drugačije - kaže ovaj umjetnik.

- Uživam u jednostavnosti svojih djela, jer vjerujem da nas pretjerivanje čini više siromašnima nego bogatima - dodaje.
Još kao dijete je pokazivao veliki interes za crtanje i ilustriranje. 

Diplomirao je grafički dizajn gdje je naučio koristiti tehnike kao što su ručno crtanje, pastele, drveni ugljen, vodene boje, akril i zračni kist.

Nakon završenog fakulteta odlučio je živjeti od slikanja. Trenutno radi uljanim bojama, jer smatra da je ta tehnika najplemenitija.
 

Pogledajte u videu kako nastaju - impresivno je:

 

Idi na 24sata

Komentari 170

  • pacifista 04.05.2017.

    Fantastično.

  • Cukrena 03.05.2017.

    Predivno, tako stvarno izgledaju..

  • Fernando da Ramirez Ayala 03.05.2017.

    Mislim da su detalji previše dobro odrađeni, ovo ne može biti nacrtano,ljudsko oko ne može preko ruke prenijeti ovoliko detalja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare