To je to što me zanima!

Ona se najbolje opušta dok joj on pomaže, a on dok ona radi

Većinu slobodnog vremena žene troše na kućanske poslove, a ukoliko im partner pomaže to ih najbolje opušta, dok muškarci najviše uživaju dok je žena u kuhinji
Vidi originalni članak

Muškarci se najbolje opuštaju ukoliko njihove supruge rade neki posao u kuhinji, kao što je na primjer pranje suđa, otkrila je studija objavljena u Journal of Family Psychology. Istraživači su do ovog zaključka došli nakon što su dvije godine ispitivali razinu kortizola (hormona stresa) u bračnih parova tijekom tjedna i vikendom, a koji su u braku najmanje 13 godina i imaju barem jedno dijete, piše Daily Mail. 

Za razliku od muževa koji se najbolje opuštaju zavaljeni u fotelju dok žene rade u kuhinji, žene se najbolje odmaraju ukoliko im njihov partner pomaže oko pranja, kuhanja i čišćenja. Žene općenito najviše slobodnog vremena provode radeći kućanske poslove, dok njihovi partneri to najčešće iskoriste za neki od hobija. To samo potvrđuje stereotip da žene više rade u kućanstvu od muškaraca, često i dvostruko više, tvrde istraživači.

- Muškarci obično vrijeme nakon posla vole provoditi sami, dok se žene više usredotočuju na brigu o djeci i kućanstvu - rekao je voditelj studije Elinor Ochs.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • martinela 01.06.2011.

    eeeeeeee da i ja sam svog muškarca nagovorila na to i stvarno je tako kako istraživanje pokazuje!! imamo više vremena za sebe i za druženja s djetetom, a mogu vam reć i da smo sretniji nego prije!!!!!!!!! savjetujem svim ženama nek pokušaju ovo primjenit!! :))))))

  • PetraPan 21.05.2011.

    mdaa..poslije napornog posla najgore što se gospodinu može desiti je da ga opkole žena i djeca dok on samo želi svoj zasluženi mir. Jel tako ?? ee pa zašto se je onda ženio pitam se pitam. Mogao je živjeti i dalje sam i imati svoj "zasluženi odmor" do smrti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare