To je to što me zanima!

Oni koji prebrzo jedu imaju dva puta veći rizik od dijabetesa

Naš probavni sustav ne stigne poslati signal mozgu da je sit jer je primio previše hrane u kratkom vremenu, zbog čega se gomilaju kile i povećava rizik od dijabetesa
Vidi originalni članak

Trpanje hrane u sebe nije loše samo za probavu, već ta nezdrava navika povećava rizik od šećerne bolesti za dva i pol puta, pokazala je studija litvanskog Sveučilišta zdravstvene znanosti na 700 ljudi. Osim toga, prebrzo jedenje nas deblja i okidač je za druge bolesti povezane s prekomjernom težinom, poput visokog krvnog tlaka i povišenog kolesterola, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici su analizom prehrambenih navika ispitanika zaključili da je brzina kojom jedu jedan od važnih faktora rizika koji utječu na dijabetes i nakon što se oduzme njihova težina, pušenje i pijenje alkohola.

Također, otkrili su da oni koji brzo jedu količinski pojedu mnogo više tijekom dana. Naš probavni sustav nema šansu poslati signal mozgu da je pun, jer je dobio previše hrane u kratkom roku, objasnili su istraživači.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dalekotikuća 09.05.2012.

    I ja često jedem turbo brzo ali ionako od nečega moram krepat pa mi je tak svejedno od čega.

  • alladin_1 09.05.2012.

    ja sam taj, moj signal nikako da stigne :(( ma nije to brzo jedenje nego Strast prema hrani i slažem se da to nije zdravo, ali tko to ne osjeća njemu je to teško objasniti.

  • jagodaherb 08.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare