To je to što me zanima!

Oni ruše sve predrasude: Imaju 100 godina i trče bez problema

Teško je zamisliti svoje bake i djedove da se upuste u treniranje bilo čega, a kamoli trčanja. No ovi stogodišnjaci su u takvoj formi da mogu otrčati 100 metara i više kao od šale
Vidi originalni članak

Broje i preko sto godina, a glavni hobi im nije heklanje već trčanje i osvajanje medalji. Zvuči nemoguće, zar ne?

Jedna od njih je Man Kaur. Naime, ona sada ima 102 godine i na zadnjoj utrci u Španjolskoj, u kategoriji starijih osoba od 100 do 104 godine, osvojila je zlatnu medalju. 

- Želim još više pobjeđivati. Osjećam se jako sretno nakon pobjede. Vlada mi nije dala ništa, ali to nije važno jer samo želim trčati,  trčanje mi pruža sreću - tvrdi.

Tajna njezina uspjeha je vježbanje, dugovječnost i pozitivnost. Prehrana joj se sastoji od tradicionalno pripremljenog kruha rotisa koji je obogaćen raznim vrstama zdravih žitarica. Osim toga jede i sojino mlijeko, sezonsko voće, zdrave sokove i kefir.

Ljubav prema atletici zadržala se u obitelji pa tako i njezin 80 godina star sin isto trenira atletiku i sudjeluje i različitim međunarodnim natjecanjima.

HRANA ZA MOZAK Voće, povrće i riba poboljšavaju pamćenje i tjeraju Alzheimera

Još jedan strastveni atletičar je i Japanac Hidekichi Miyazaki. On ruši rekorde u utrkama na 100 metara, a san mu je da se jednog dana natječe s Usianom Boltom. Njegova rutina vježbanja, odnosno trčanja traje samo oko sat vremena. Ustaje u 7:30, stavlja ruksak s težinom od 3 kilograma na leđa i odlazi u park udaljen oko pola kilometra. Tamo trči 100-metarske rute dok mu otkucaji srca ne dosegnu 120 otkucaja u minuti. Nakon odmora od 10 minuta, makne težinu s leđa na neko vrijeme i vrati se kući do 8:30 ujutro.

Ovaj režim treninga pomogao mu je da postigne svjetski rekord u disciplini 100 metara kod trkača starijih od 100 godina, a rekord mu je 29,83 sekunde. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Papatest 24.08.2019.

    Tko trči ne prči

  • crni2012 24.08.2019.

    Ja sa 28 ne mogu trcati tako

  • mily 24.08.2019.

    imati sina od 8o godina, e to znači živjeti dug život

Komentiraj...
Vidi sve komentare