To je to što me zanima!

Oprezno! Od ovih 7 namirnica ćete samo još više ogladnjeti...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kada smo gladni, često posežemo za hranom bez razmišljanja kakvog će ona utjecaja kasnije imati na naš organizam. Većina ih niti neće utažiti našu glad
Vidi originalni članak

Osjećate glad? Trebali bi jesti. No, postoje određene namirnice koje će vas tjerati da još više jedete.

Inače, glad je rezultat složene interakcije koja se odvija između želuca, crijeva, mozga, gušterače i krvotoka , kaže medicinska specijalistica Sue Decotis . Problem je u tome što je glad krug koji se vrlo lako 'poremeti'. Glad je često praćena osjećajem neugode, grčevima, mučninom, slabosti...

Određene namirnice daju nam osjećaj sitosti i poslije male porcije, dok druge možemo jesti i jesti, a nikako da se zasitimo .

Začudili biste se, no one se sigurno nalaze na vašem svakidašnjem jelovniku. Bilo bi dobro da ih izbjegavate koliko god možete. U videu saznajte koje su to namirnice koje još više potiču vaš organizam na glad.

POGLEDAJTE VIDEO: 7 namirnica koje vas neće zasititi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S druge strane, najzdravija hrana uglavnom pruža najveći osjećaj sitosti. Stručnjaci kažu da je najbolje kombinirati proteine, vlakna i vodu .

Osim hrane, vrijedi spomenuti da ni žvakaće gume ne čuvaju vitak struk. Žvakanjem se stimulira proizvodnja sline, što mozgu daje signal da stiže hrana. Zbog toga počinjemo osjećati glad.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Šmeker 10.12.2015.

    Jedem kad mi se jede.

  • varešak 24.11.2015.

    Jedino se od kupusa ne mogu najestiu,da je on sit zec bi bio kao vol.

  • Pablo Emilio Escobar Gaviria 14.11.2015.

    Znaci sve dobre stvari njesra vam je clanak

Komentiraj...
Vidi sve komentare