To je to što me zanima!

Optička iluzija testira vaš vid: Vidite li Einsteina ili Marilyn?

Na maloj fotografiji u videu trebali biste vidjeti Marilyn, no kako se fotografija povećava njezin lik trebalo bi zamijeniti lice Einsteina. Iluziju su osmislili na MIT-u
Vidi originalni članak

Nakon haljine koja je zbunila svijet, nova optička iluzija izaziva polemike. Vidite li u videu Alberta Einsteina ili Marilyn Monroe? Istraživači s Massachusetts Institute of Technology (MIT) deset su godina stvarali ovakve iluzije. Spojili su zamagljenu fotografiju Marilyn Monroe i izoštrenu fotografiju Alberta Einsteina.

Pogledajte video:

Na maloj fotografiji u videu trebali biste vidjeti Marilyn, no kako se fotografija povećava njezin lik trebalo bi zamijeniti lice jednog Alberta Einsteina. Ako vidite Monroe, to ukazuje na probleme s vidom, tvrde istraživači.

Ovisno o tome koliko se možete fokusirati, vaše će oči uočiti detalje. Izbliza možete vidjeti sitnije detalje, poput Einsteinovih brkova i bora, no kako se udaljenost povećava, slika postaje mutnija, a sposobnost da vidimo detalje se pogoršava. Više ne vidimo oblik usta, nosa i kose, već samo vidimo Marilyn Monroe, piše Daily Mail .

- Ovaj test osim na probleme s vidom ukazuje i na način na koji mozak obrađuje informacije - istaknula je glavna istraživačica, dr. Aude Oliva.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • macho/man 06.04.2015.

    K vragu..meni se mijenjaju Rihanna i Naomi...čak se i Severina ubacuje....

  • Eva B. 06.04.2015.

    Jedno oko ajnstajna drugo merlinku trece spava hahahahah

  • Geronimo V 06.04.2015.

    Ponekad ...lažem ... često se pitam zašto ja gledam ovakve i slične gluposti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare