To je to što me zanima!

Orgazam izgleda drugačije na Istoku - evo u čemu je razlika

Kod jednih su oči i usta širom otvoreni, a obrve su podignute. Drugi su manje ekspresivni kad je užitak u pitanju pa zatvaraju oči, zatvorena su i usta, a usne su razvučene u osmijeh
Vidi originalni članak

Istraživači sa Sveučilišta Glasgow kreirali su računalni program koji oponaša različite izraze lica, a sastoji se od 42 pokreta - rastezanje usana, podizanje kapaka, otvaranje usta...

Potom su razgovarali sa 40 žena i isto toliko muškaraca, pola njih bilo je sa Zapada, a pola sa Istoka.

ŠTO IM JE NEODOLJIVO? Mnogim ženama na muškarcu su najprivlačnije - ove 4 stvari

Zadatak dobrovoljaca bio je prosuditi jesu li izrazi lica na ekranu nastali zbog boli ili orgazma. Također, ocjenjivali su izraze po intenzitetu u pet stupnjeva, od vrlo slabog do vrlo jakog, prenosi Daily Mail.

Gotovo su potpuno bili složni oko onoga tijekom osjećaja boli - spuštene obrve, podignuti obrazi i naboran nos. Ali, kod orgazama je došlo do velike razlike.

Za sudionike iz zapadne kulture orgazam je prikazivalo lice sa širom otvorenim očima, podignutim obrvama te otvorenim i raširenim ustima. Oni sa Istoka birali su lica na kojima su usta bila zatvorena i izvinuta u lagani osmjeh, obrve podignute, a oči zatvorene.

Istraživači vjeruju kako su različiti izrazi tijekom vrhunca u ove dvije skupine posljedica kulturnih očekivanja vezanih za izražavanje uzbuđenja i zadovoljstva.

Svoje istraživanje objavili su Zborniku Nacionalne akademije znanosti (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Pogledajte rezultate njihovog istraživanje u tri kratka videa:

1.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

3. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 28

  • darko122 14.10.2018.

    Ovaj računalni program je genijalan i univerzalan, izraz lica u svim inačicama najviše sliči trenutku kada rajfešlus slučajno priklješti kožicu, JBG.

  • ha eto 14.10.2018.

    Super su vam linkovi za video

  • MOC JE U ZNANJU 13.10.2018.

    Facijalna ekspresija je mnogo jaka stvar . :-))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare