To je to što me zanima!

Originalnost jamči status nezaboravne ikone stila

Jak, gotovo transvestitski make up, ultra-tanke obrve i muški kroj odijela... Marlene Dietrich bila je “muškarac odjeven u ženu” no ujedno i seksi
Vidi originalni članak
BIANCA JAGGER
Nikaragvanska ljepotica najpoznatija je kao bivša supruga Micka Jaggera. Njezin ekscentrični modni stil obilježio je sedamdesete, a skandalozno ponašanje, poput ulaska na konju u prestižni newyorški klub Studio 54, šokiralo je američku javnost. Na vjenčanju s Mickom nosila je bijeli kombinezon, a točka na “i” bila je činjenica da ispod nije imala grudnjak te su svi gosti imali prilike vidjeti njezine draži. Često je kombinirala muške odjevne predmete sa ženstvenim šeširima, traperice i kožnate jakne.

KATHERINE HEPBURN
Tridesetih godina prošloga stoljeća žene su bile “oble”, “ženstvene” i utegnute. No jedna je promijenila taj trend učinivši nešto tako skandalozno da je smatrana amoralnom: obukla je muške hlače. Katherine Hepburn, američka glumica, osim nezaboravnim filmskim dostignućima, svijet je zadužila i individualnim stilom, koji je ženama pomogao da dokažu kako su ravnopravne muškarcima. Zahvaljujući njoj žene su postale te koje, u muškom, ali i modnom svijetu napokon počinju “nositi hlače”.

JACKIE O
Jednobojne odjevne kombinacije, šarmantni šeširići, damske rukavice i sunčane naočale XXL okvira zaštitni su znak ove modne ikone. Uz dolčevite i obične pamučne majice nosila je bisere ili neki drugi skupi nakit, a najbolje se osjećala u balerinkama. Ženstveni stil američke Prve i najpopularnije dame oponašale su sve žene, ne samo one na “Novom kontinentu”. Nakon što je postala grčka nevjesta, češće je nosila udobne kaftane i “ciganske” suknje.

CARINE ROITFELD
U srazu dviju najmoćnijih žena modnog svijeta, ako je riječ o stilu, Carine Roitfeld, urednica francuskog modnog časopisa Vogue, neosporna je vladarica. Za razliku od konzervativne Anne Wintour (urednice američke inačice istog časopisa), ova bivša manekenka i u srednjim godinama ne srami se dubokih dekoltea i kratkih haljina. Krzno, svila, čipka, saten... Na svemu što je luksuzno “piše” njezino ime. Iako ima 54 godine, izgleda zanosno i seksi, a to žene vole i poštuju.

MARLENE DIETRICH
Jak, gotovo transvestitski make up, ultra tanke obrve, muški kroj odijela... Marlene Dietrich bila je “muškarac odjeven u ženu”. S obzirom da je smatrala kako nema lijepe noge, najčešće je nosila hlače, suknje do sredine lista te kapute duljine do poda. “Njezin se muževan stil sviđao ženama, a seksepil muškarcima”, rekao je Kenneth Tynan, britanski kazališni kritičar. Većinu odijela i kostima za nju je kreirala Elsa Schiaparelli, dizajnerica koja je u modu uvela sakoe istaknutih ramena.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare