To je to što me zanima!

Osječki azil uređuje vrtić za napuštene štence - svi ste pozvani! Pomoć im dobro dođe

Društveno angažirani azil Udruge Pobjede, u kojemu se nalazi čak 180 pasa, često uređuje prostore u kojima oni borave, a ovaj vikend imaju još jednu akciju. I inače, volonteri su uvijek dobro došli
Vidi originalni članak

Druženje štenaca sa štencima pomaže im u kasnijoj socijalizaciji te olakšava prilagodbu na novi život kad jednom pronađu svoje udomitelje, ističu u osječkom Azilu Udruge Pobjede. Pritom najavljuju vikend radove, u kojima može sudjelovati tko god poželi.

- Pravimo nove vrtiće za štence, ovo će bit delux apartmani. Jako smo ponosni, bit će vrlo lijepo. Još koji tjedan i gotovi smo - komentirala je Lucija Baraban, djelatnica Azila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I ako netko ima vremena i želje obogatiti život tim bebama psima u azilu, možete napraviti neke igračke pa im doći pokloniti, javljaju iz Azila.

Socijalizacija s ljudima dobra je za pse od male dobi, pa pozivaju sve koji žele da dođu sutra u subotu da pomognu u stvaranju novog vrtića i pritom se družiti sa životinjama.

Vrijeme - od 16 sati nadalje, javljaju na društvenim mrežama.

 

Ako slučajno ne stignete u Azil, možete im ostaviti donaciju u Muzeju Vučedolske kulture u Vukovaru, gdje je postavljena njihova donacijska kutija, povodom otvorenja izložbe Bestiarium antiquum - Zvjerinjak antike (originalni postav izložbe je Arheološki muzej u Zagrebu). Otvorena je do 30. rujna 2023.

TRAŽE DOM GDJE BI BILI ZAJEDNO Ljubavna priča iz osječkog azila: 'Mirela i Romul su nerazdvojni. Zajedno spavaju, jedu, šeću...'

U donacijsku kutiju primaju hranu i sredstva koja će im olakšati brigu o životinjama.

 

- Kad imate vremena dođite se i družit s bebama psima, tako im pomažete u socijalizaciji odnosno učite ih da se uče na ljude, pomažete im da kad se udome da lakše preguraju tu tranziciju, da ne bude drama oko ničega - istaknula je Lucija iz Azila.

Naglasili su i dobrodošlicu volonterima, i to ne samo kao pomoć pri uređivanju prostora za životu, već i u šetnji pasa te ulozi 'tete čuvalice'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare