Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ljubavna priča iz osječkog azila: 'Mirela i Romul su nerazdvojni. Zajedno spavaju, jedu, šeću...'

Ljubavna priča iz osječkog azila: 'Mirela i Romul su nerazdvojni. Zajedno spavaju, jedu, šeću...'
9

Romul i Mirela su zajedno stigli u Azil i od tad su nerazdvojni. Sve rade zajedno, a kada ih se slučajno razdvoji plaču jedno za drugim. Njihova ljubav jača je od svega pa se zbog toga zajedno udomljavaju

VIDEO

Prave ljubavi su neraskidive i vječne, a takva je upravo i njihova. Priča o ljubavi Romula i Mirele, koji trenutno borave u Azilu u Osijeku, je priča o pravoj neraskidivoj psećoj ljubavi. Priča koja će raznježiti mnoga srca. 

POGLEDAJTE VIDEO: Traže dom zajednički dom

Pokretanje videa...

Ljubavna priča iz osječkog azila: 'Mirela i Romul su nerazdvojni. Zajedno spavaju, jedu, šeću...' VIDEO

Romul je nešto stariji pas, ima oko desetak godina, a spašen je i odveden u Azil prije nešto više od osam godina kad su ga volonteri spasili na dan planirane eutanazije u belomanastirskom azilu. 

Vlasnici ljubimaca: Bez njih ne bismo preživjeli 2020. godinu
Vlasnici ljubimaca: Bez njih ne bismo preživjeli 2020. godinu

U Azilu u Osijeku je potom bio par godina, a onda su ga udomili.  Nekoliko mjeseci kasnije je nestao.

- Nakon par mjeseci on je nestao iz svog doma. Taj dan bila je velika grmljavina i on je valjda od straha pobjegao. Tražili smo ga svi svuda, ali kako je vrijeme prolazilo, mislili smo da mu se nešto dogodilo. Jedino čemu smo se nadali je bilo da se negdje sam udomio - ispričala nam je Lucija Baraban iz Azila za napuštene pse u Osijeku koji vodi Udruga Pobjede.

Dvije godine kasnije, dobili smo dojavu kako pas luta ulicama u okolici Osijeka. 

- Građani su ga tamo često viđali, ali nikako ga nisu uspjeli dovoljno zadržati da nas zovnu. I eto jedan dan dolazimo tamo i vidimo Romula. Bio je par godina stariji sa pokojom sijedom na krznu. Bez obzira što je prošlo dugo vremena on je bio presretan što nas vidi - govori nam Lucija.

No Romul nije bio sam. Sa njim je bila malena preslatka i vrcava gospođica Mirela koja ima oko dvije godine.

- Kada smo ih ugledali tamo odmah smo znali da su zaljubljeni. Nisu se razdvajali jedno od drugog i zaista su bili preslatki. Oduševili su nas. Mirelu smo provjerili da vidimo ima li čip i nije ga imala. Odlučili smo ih uzeti sa ulice i povesti ih zajedno u azil - dodala je.

Jedno bez drugog ne mogu

Romul i Mirela od tog dana sve rade zajedno - zajedno spavaju, jedu, zajedno se šeću i igraju. Nema šanse da će oni nešto raditi jedan bez drugog - oni su u kompletu!

- Ako slučajno izvedemo Romula iz boksa bez Mirele ona plače za njim. Stvarno su neraskidivi. To je zaista jedna lijepa ljubavna priča - priča nam oduševljeno Lucija Baraban.

Tamo su zaista svi presretni s njima, a volonteri se nadaju da će netko uskoro udomiti i ova dva srca.

Oni se udomljavaju zajedno. Kad malo bolje pogledate, zaista ne bi bilo fer razdvajati ih. Romul i Mirela patili bi jedno za drugim. Topli krevet, nova obitelj, radost i sreća, ne bi im značili ništa ako nisu jedno pored drugog. Kako da im oduzmete pravu istinsku ljubav i jedino što ih ispunjava? To zaista ne bi bilo fer.

- Za njih ne možemo reći niti jednu ružnu riječ. Njih dvoje su zaista jako dobri. Njih šetaju djeca kada dođu u Azil. Oni su vrlo prijateljski nastrojeni i obožavaju ići u šetnje. Slažu se s drugim psićima i nisu nimalo problematični niti su ikad bili. U boksu su s još drugih 10 psića, a znaju se i malo odvojiti, 'uzeti vrijeme za sebe' pa zajedno legnu jedan kraj drugog na kućicu i sunčaju se. Super su, mirni i staloženi psi pa većinom svi ostali dolaze kod njih. Svi ih vole i svi se žele družiti s njima. I jedno i drugo su čipirani, cijepljeni i kastrirani. Mi se zaista nadamo da će netko pronaći u svom domu maleni topli kutak za njih dvoje - poručila je Lucija Baraban nadajući se da će netko ovu već lijepu priču još više uljepšati.

Ako su vam se svidjela ova dva zaljubljena srca kao i nama i ako im želite pružiti topli dom kontaktirajte Azil na Facebooku ili ih nazovite na broj 095/872-3087.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje