Grad Osijek još je jedna lokacija na karti Urbanih vrtova koja omogućuje svim zainteresiranim građanima besplatni uzgoj vlastite hrane na gradskom zemljištu. Osječani to čine drugu godinu zaredom, a otvorenje Osječke ljetne noći prošlog petka bilo je idealna prilika za pokazati kako rastu Osječki urbani vrtovi.
Tim povodom Grad Osijek, 24sata, Radio Kaj i partneri projekta na glavnom osječkom trgu pripremili su vrtni gastro-show za sve vrtlare i posjetitelje. Pridružili su se gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić te dogradonačelnik Vladimir Ham, a proglašena je i najljepša gredica Osječkih urbanih vrtova uz nagradu Privredne banke Zagreb.
Ovu društveno odgovornu inicijativu svojim donacijama podržali su i ostali partneri projekta Pevec, Ožujsko pivo, Samoborka, Mesna industrija Ravlić, Eko Taxi i EM tehnologija.
Vrijedni vrtlari mogli su uživati i u delicijama poznatih kuhara iz Udruge Renato kuhari bez granica, Branka Ognjenovića te šefice kuhinje restorana Plavi podrum iz Osijeka.
Za sve građane pripremljena je degustacija „Iz vrta na stol“ u kojoj su se kušali ražnjići od raznih vrsta mesa s domaćih farmi iz Mesne industrije Ravlić te svježe ubranog povrća iz Osječkih urbanih vrtova.
Da svega bude dovoljno pobrinuli su se Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo koji već godinama podržavaju projekte s ciljem poboljšanja kvalitete života zajednice u kojoj posluju.
Čuli su se kuharski savjeti chefova Darija Lide, Branke Rebić i Tomice Đukića, dok se uživalo u prirodnim eko sokovima OPG Marica Jug.
Nakon vrtnog gastro-showa slijedio je koncert otvorenja Osječke ljetne noći.
Nacionalni projekt Urbani vrtovi treću godinu zaredom provode Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj uz partnere projekta.
Do sada se ovom društveno odgovornom projektu priključilo 3000 obitelji na gotovo 20 lokacija diljem Hrvatske kojima se ove godine uz Zagreb, Veliku Goricu i Osijek, pridružuju Čakovec, Karlovac i Split.