To je to što me zanima!

Oslikava uskrsna jaja koja će krasiti Slavonski Brod: 'Prvo smo obnovili sve stare ukrase'

I ove godine će grad Slavonski Brod prije Uskrsa postaviti predivno pobojane i ukrašene piliće, jaja i zečeve. Za njihovo oslikavanje pobrinuo se slavonski slikar i karikaturist Josip Majić
Vidi originalni članak

Razgovarali smo s slikarom i karikaturistom Josipom Majićem koji sudjeluje u oslikavanju pisanica i uskršnjih ukrasa za Grad Slavonski Brod.

Svake godine otprilike mjesec i pol prije samog Uskrsa grad naruči nove ukrase i zaposli slikara Josipa i druge umjetnike s područja da sudjeluju u obnavljanju, čišćenju i iscrtavanju novih dekoracija.

- Grad me zamolio da sudjelujem, pa smo prvo očistili sve stare ukrase i obnovili ih, a nova jaja i piliće od stiropora smo pobojali i ukrasili - ispričao nam je slikar Josip Majić. Dodaje da koriste akrilne boje zbog čega se ukrasi tako raznobojni i živopisni.

- Svake godine dolazi par novih ukrasa, kao i ove godine, a uredili smo ih moja bivše zaposlenica iz galerije i ja - rekao nam je. 

Obnavljanje i bojanje se obavlja u barutani, kući u sklopu Tvrđave.

- Prolaznici zavire i pogledaju što radimo. Interesantno im je - rekao je.

Prvi put su bojali ukrase za Uskrs prije dvije godine.

Iako se posao odradio, zbog pandemije se ukrasi nisu na kraju postavili, kaže.

Ali, unatoč tome, količina dekoracija se povećava, a ove godine će u Slavonskom Brodu zablistati u novom ruhu - blistave i svježe pobojane.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pushing I Lizing 26.03.2022.

    Posle zene da farbaju jajaaa oce koja da ofarba mojaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare