To je to što me zanima!

Osmislili su kondome uz koje je užitak veći nego bez njih

Australski znanstvenici rade na dizajnu kondoma na bazi hidrogela koji za razliku od lateksa djeluje poput ljudske kože, a imat će i funkciju samopodmazivanja
Vidi originalni članak

Najčešća izlika zašto muškarci ne vole kondome jest da im kvare užitak - vođeni tim australski znanstvenici sa Sveučilišta Wollongong rade na dizajnu kondoma koji poboljšavaju osjećaj užitka. Kondomi se izrađuju od hidrogela koji je snažan i fleksibilan materijal, a ponaša se kao ljudska koža, piše Daily Mail .

Ideja je krenula još 2013. godine kada je tim na čelu s Robertom Gorkinom dobio 100.000 američkih dolara na raspolaganje s ciljem razvoja kondoma nove generacije. Kondomi bi imali funkciju samopodmazivanja odnosno ispuštanja lubrikantna i provodljivosti impulsa. Trebali bi pružiti veće zadovoljstvo, seks s njima trebao bi biti veći užitak nego bez njih.

Pogledajte više u videu:

- Cilj nam je bio napraviti materijal koji može zamijeniti lateks. Hidrogel je tu već desetljećima, ali njegova upotreba je postala značajna tek kad se počeo koristiti u protezama, očnim implantima i krvnim žilama - istaknuo je Robert Gorkin dodavši kako će im u projektu pomagati i kolege sa Sveučilišta Melbourne.

S vremenom ćemo raditi testove i vidjeti kako kondomi utječu na mozak i pružaju li doista veći užitak od lateksa. Ako napravimo takve kondome koje će ljudi s užitkom koristiti, smanjit ćemo rizik od spolno prenosivih bolesti - napomenuo je Gorkin.

 
 
 
Idi na 24sata

Komentari 301

  • tomicalomica 13.04.2015.

    Ma nabijem ga na .....

  • kokaza5 13.04.2015.

    Hmmm...nije loše.

  • fast949 13.04.2015.

    Istina da kvare kondomi užitak jedino što služe da oprezu nikad kraja .Tu nekakove mazalice na kondomu zna se tko je mazalica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare